Nogomet

Dva gola i dva crvena kartona: Porto obranio naslov u portugalskom Kupu!

Petar Jenjić • nedjelja, 04.06.2023.
Dva gola i dva crvena kartona: Porto obranio naslov u portugalskom Kupu!
Foto: EPA

Nogometaši Porta stigli su do svoje 19. titule u portugalskom Kupu. U finalnom dvoboju prepunom uzbuđenja bili su bolji od Brage...

Na Estadio Nacionalu odigrano je novo finale portugalskog Kupa, a do titule je stigla momčad Porta koja je rezultatom 2:0 bila bolja od Brage.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Porto je tako obranio naslov u ovom natjecanju te ga po 19. put u povijesti osvojio. Uz to je odigrao još 14 finala. S druge strane, Braga je ostala na tri osvojena trofeja u Kupu u svom osmom finalu ukupno

Kroz prvih 15-ak minuta Porto je bio kudikamo konkretnija momčad i više je tražio pogodak. Tako se izdvaja i nekoliko obrana Matheusa Magalhaesa koji je bio jako zaposlen.

Nije bilo promjene rezultata kroz prvo poluvrijeme, ali je Porto bio prisiljen na zamjenu u smiraj istoga. Evanlison je napustio igru, a ušao Toni Martinez.

Do zasluženog vodstva Porto je stigao u 53. minuti uz malo sreće, s obzirom na to da je loptu u vlastitu mrežu skrenuo Andre Horta. Momčad koja je stigla u vodstvo našla se u problemu u 62. minuti kada je Wendell zaradio izravan crveni karton nakon starta na Victoru Gomezu.

Snage na terenu poravnale su se u 79. minuti kada je Sikou Niakate zaradio izravan crveni karton, a dvije minute kasnije Otavio je zabio drugi pogodak Porta na susretu i tako riješio pitanje pobjednika.

Portugal, finale Kupa:
Braga - Porto 0:2

FOTO: EPA/RODRIGO ANTUNES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!