Nogomet

Osvojio je Ligu prvaka s Interom i misli da mogu ponoviti isto: 'City je favorit, ali Inter ima način'

Krešimir Milić • srijeda, 07.06.2023.
Osvojio je Ligu prvaka s Interom i misli da mogu ponoviti isto: 'City je favorit, ali Inter ima način'
Foto: EPA

Ikona Intera govorila je o šansama talijanskog kluba u finalu Lige prvaka. City je izraziti favorit, ali osvajač Lige prvaka s Interom misli da njegov bivši klub ima šanse…

Bliži se veliko finale Lige prvaka u kojem svi već potpisuju trofej plavoj strani Manchestera. City je na dobrom putu da zaokruži sjajnu sezonu s najočekivanijim trofejom u povijesti kluba. Dugo se momčad Pepa Guardiole šulja oko ušatog pehara, a ove sezone ima najbolju priliku da ga podigne.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Priliku vide u finalu s Interom kojeg se u ovoj situaciji smata autsajderom, ali doći do finala Lige prvaka ne može se slučajno. Iako su imali nešto lakši ždrijeb nije bilo lako doći do finala, a sad imaju priliku četvrti put osvojiti ovaj trofej, a drugi u modernoj eri Lige prvaka.

Da imaju šansi za to vjeruje i ikona kluba Goran Pandev. Nekadašnji suigrač Simonea Inzaghija u razgovoru za talijanske medije govorio je o šansama Intera u ovom finalu koje se igra 10. lipnja.

"Na papiru, Manchester City izgleda kao favorit, ali Inter ima oružje da stavi City u poteškoće i apsolutno sam uvjeren da hoće. Neka nas ne zavede 4-0 Građana Real Madridu, jer ovo je suho finale na neutralnom terenu. Englezi, kao i mi u to vrijeme, igraju za Treble: zato su izgrađeni, ali upravo zbog toga bi mogli imati veći pritisak od očekivano. Problem je što kod Cityja nisi ti taj koji zaostaje, oni su ti koji te zaostaju. Čak iu Madridu, Bayern je to pokušao s nama, ali im je plan ubrzo propao. Ono što Inter mora učiniti je prvo svi idu u finale u maksimalnoj kondiciji, jer fizička spremnost u ovakvoj utakmici čini razliku", rekao je i osvrnuo se na Inzaghija:

"Oduševljen sam zbog njega. Igrao sam za Lazio i on to zaslužuje. Svi su ga proganjali, ali on se uspio izolirati i učiniti svoj posao briljantno! On je hrabar i mora uvjeriti svoj tim da se oslobodi glave i da vjeruje u to, također i zato što trenutno gotovo svi rade dobro i u rotacijama Simone ima mnogo više izbora nego prije nekoliko mjeseci."

Foto: EPA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!