Košarka

Vogel: 'Ako je talent na mjestu, onda galvaniziraš ekipu i uzmeš odmah ligu'

Petar Jenjić • srijeda, 07.06.2023.
Vogel: 'Ako je talent na mjestu, onda galvaniziraš ekipu i uzmeš odmah ligu'
Foto: EPA

Trener Phoenix Sunsa Frank Vogel održao je i prvu press konferenciju kao strateg spomenute NBA franšize. Najavio je da momčad treba razvijati pozitivne navike kroz cijelu sezonu, a ne tek kada dođe do doigravanja...

Prije nekoliko dana Frank Vogel potvrđen je za novog trenera Phoenix Sunsa. Nakon što je u svojoj prvoj sezoni s LA Lakersima osvojio naslov, s igračima poput LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Novi trener Sunsa sada je u sličnoj poziciji, s obzirom na to da u ekipi ima Kevina Duranta i Devina Bookera. Ali, treba to znati posložiti.

"Prva stvar koja se može primijeniti je izravno vjerovanje. Već sam to napravio, već sam bio dio toga. Ako je talent na mjestu, onda galvaniziraš ekipu i uzmeš odmah ligu."

Vogel je, osim naslova s Lakersima, dva puta igrao finale Istoka s Indiana Pacersima. Poznat je kao trener koji je više usredotočen na obranu.

"Prva navika koju razvijamo cijelu godinu jest da moramo igrati jače i žešće, nego naš protivnik. I tako svaku večer. Ako razvijete naviku kroz 82 utakmice, kada dođe vrijeme doigravanja i svaka ekipa pokušava ubaciti u višu brzinu, mi ćemo već biti tu."

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!