Košarka

Olympiakos može napraviti novi korak prema tituli, Panathinaikosu utakmica biti ili ne biti

Branimir Korać • četvrtak, 08.06.2023.
Olympiakos može napraviti novi korak prema tituli, Panathinaikosu utakmica biti ili ne biti
Foto: EPA

Panathiniakos i Olympiakos sastaju se u drugoj utakmici finalne serije grčkog prvenstva. Olympiakos je dobio prvu utakmicu i nalazi se u prednosti...

Panathinaikos i Olympiakos nastavljaju utrku za titulu prvaka Grčke. Danas je na rasporedu druga utakmica finalne serije u kojoj je Olympiakos poveo s 1-0.

Igraj na Panathinaikos - Olympiakos na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovo je sezona potpune dominacije Olympiakosa koji je upisao svih sedam pobjeda u ovosezonskim međusobnim dvobojima. Prije sezone Olympiakosu se davala prednost, međutim malo tko je mogao pretpostaviti da Panathinaikos neće doći baš do niti jedne pobjede u sedam utakmica.

Prvi susret finala doigravanja donio je pobjedu Olympiakosa 73:70, bio je to neizvjestan susret u kojem je Olympiakos predvođen MVP-em Eurolige Sašom Vezenkovim stigao na kraju do pobjede.

I u nastavku serije Olympiakos je favorit, ima veću širinu, veći izbor kvalitetnih igrača, dovoljno je pogledati općenito ovosezonske rezultate koji definitivno nisu slučajnost.

U grčkom prvenstvu u regularnom dijelu sezone Olympiakos je završio s omjerom 22-0 i u doigravanju još uvijek ne zna za poraz.

S druge strane Panathinaikos je već u regularnom dijelu sezone skupio šest poraza dok je u polufinalnoj seriji doigravanja vodio tešku bitku s Peristerijem kojeg je na kraju eliminirao s 3-2 u seriji.

Što su rekli

Marius Grigonis, igrač Panathinaikosa: "Prva utakmica bila je priča naše sezone, napravili smo dva nepotrebna prekršaja u završnici i to nam je stvorilo probleme. 38 minuta smo igrali dobro, ali na kraju smo poraženi od dobrog protivnika. Završnicu su odradili bolje i moramo biti koncentriraniji u tim situacijama. Pokušat ćemo izvući pozitivne stvari iz ovog poraza."

Thomas Walkup, igrač Olympiakosa: "Uvijek je teško protiv Panathinaikosa, u nekim utakmicama smo uz dosta muke došli do pobjede, ali smo ipak tijesno slavili. U prvoj utakmici imali smo uspona i padova, u nekim trenucima nepotrebno smo gubili koncentraciju, ali teško je držati je svih 40 minuta. Ne očekujem ništa lakši posao u nastavku serije."

Mjesto, vrijeme

Atena, OAKA, 20:15

Nedostaju

Panathinaikos: -

Olympiakos: Kostas Sloukas (bolestan)

Prošli međusobni susret

U prvom susretu finalne serije Olympiakos je bio bolji sa 73:70. Aleksandar Vezenkov predvodio je pobjednika s 20 poena i sedam skokova, a kod Panathinaikosa Marius Grigonis sa 17 poena.

Prognoza

Već više puta ove sezone Olympiakos se potvrdio kao kvalitetniji protivnik. Panathinaikosu je ovu utakmica biti ili ne biti, ako uđe u zaostatak 2-0, teško će do titule.

FOTO: EPA/TOLGA BOZOGLU

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!