Košarka

Jokićeva predstava za povijest i važna gostujuća pobjeda Nuggetsa u Miamiju

Branimir Korać • četvrtak, 08.06.2023.
Jokićeva predstava za povijest i važna gostujuća pobjeda Nuggetsa u Miamiju
Foto: EPA

Denver Nuggetsi vratili su prednost domaćeg parketa u finalnoj seriji protiv Miami Heata. Slavili su u Miamiju u trećoj utakmici doigravanja i poveli s 2-1...

Nakon što je prošla utakmica u Denveru završila pobjedom Miamija sa 111:108, nije se dugo čekalo na odgovor Denvera. Nuggetsi su već u trećoj utakmici vratili prednost na svoju stranu, bili su bolji sa 109:94 i ispravili pogrešku iz prošlog dvoboja.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nikola Jokić bio je priča ovog susreta, imao je nevjerojatan učinak od 32 poena, 21 skoka i deset asistencija, prvi je igrač u povijesti NBA finala s 30+20+10 učinkom, te je vodio svoju momčad do pobjede.

Ne samo da su Nuggetsi imali sjajnog Jokića, izvrstan je bio i Jamal Murray koji je također upisao triple-double učinak što je prvi put u povijesti da u jednoj momčadi dva igrača imaju ostvaren triple-double.

Miami protiv tako raspoloženih glavnih zvijezda Denvera nije imao šanse. Trebao je veliku utakmicu od strane više igrača, ali nije je dobio, Jimmy Butler i Bam Adebayo bili su usamljeni.

"Ovo je bila daleko najbolja zajednička predstava Jokića i Murraya u ovih sedam godina koliko su zajedno", istaknuo je nakon susreta Michael Malone, trener Denver Nuggetsa.

Njegov dvojac dominirao je susretom od početka do kraja, Denver je imao 25 skokova više, bio u vodstvu od sredine treće dionice kada se uspio odvojiti i više nije dozvolio domaćinu povratak u utakmicu. ž

Minutu i pol prije kraja Miami je tricom Duncana Robinsona stigao do jednoznamenkastog zaostatka, ali nije bilo prave prijetnje i Denver je mirno priveo utakmicu kraju.

Sljedeća utakmica za Miami je biti ili ne biti, ne smije si priuštiti novi poraz jer bi to značilo potpuno približavanje Nuggetsa tituli NBA prvaka.

Uz Jokićevih 32 poena, 21 skok i deset asistencija, Murray je dodao 34 poena, deset skokova i deset asistencija. Kod poraženih Butler je završio s 28 poena, a Adebayo s 22 poena i 17 skokova.

NBA doigravanje, finale:
Miami Heat - Denver Nuggets 94:109 (1-2)

FOTO: EPA/BOB PEARSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!