Rukomet

Rukometašice Lokomotive nadaju se dobivanju pozivnice za Ligu prvakinja

Mihaela Bradovski • petak, 09.06.2023.
Rukometašice Lokomotive nadaju se dobivanju pozivnice za Ligu prvakinja

Zagrebačka Lokomotiva obranila je naslov prvakinja Hrvatske u rukometu. Hoće li nastupati u Ligi prvakinja, još uvijek nije poznato, ali prijavila se za nastup...

Krovna europska rukometna federacija objavila je koje ekipe imaju izravan ulazak u Ligu prvakinja sljedeće sezone, a koje su zatražile pozivnicu za nastup.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izravno mjesto ima devet ekipa i to Team Esbjerg, Odense Handbold, Metz Handball, SG BBM Bietigheim, Györi Auti ETO KC, ŽRK Budućnost, Vipers Kristiansand, CSM Bukurešt i Krim Mercator.

Još se traži sedam klubova koji će participirati, a za pozivnicu su aplicirali klubovi koji se nalaze u dvije kategorije - oni koji dolaze iz države koja već ima izravnog predstavnika i oni koji nemaju izravnog predstavnika.

U toj drugoj skupini je i hrvatski prvak Lokomotiva zajedno s poljskim Zaglebie Lubinom, švedskim Sävehofom i turskim Kastamonuom.

U skupini onih koji traže dodatno mjesto su Ikast Handbold, Brest Bretagne Handball, Neptunes de Nantes, FTC-Rail Cargo Hungaria, DVSC Schaeffler, Storhamar Handball Elite, Sola HK i CSW Rapid Bukurešt.

21. lipnja bit će poznato tih sedam dodatnih ekipa koje će dobiti pozivnicu kojoj se nada i Lokomotiva.

FOTO: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!