Nogomet

De Bruyne: 'Dugo lovimo Ligu prvaka, bilo bi sjajno osvojiti je'

Krešimir Milić • petak, 09.06.2023.
De Bruyne: 'Dugo lovimo Ligu prvaka, bilo bi sjajno osvojiti je'
Foto: EPA

Veznjak Manchester Cityja najavio je finalnu utakmicu protiv Intera. Velika želja njegove momčadi je podignuti trofej klupskih prvaka Europe…

Kevin De Bruyne jedan je od glavnih igrača Manchester Cityja, a pred veliku utakmicu za njih izašao je pred novinare. Finale Lige prvaka na rasporedu je sutra od 21 sat, a to je trofej koji Guardiolina momčad dugo lovi.

Igraj na Manchester City - Inter na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Dugo sam ovdje, bilo je nevjerojatnih trenutaka. Uspona i padova, igramo ovo natjecanje dugo i nismo uspjeli pobijediti. Mislim da smo dobro prošli , ako ga uspijemo osvojiti, to bi očito bilo fantastično za sve."

Inzaghi je rekao da je City najbolja momčad u Europi.

"Zahvaljujem mu, mislim da radimo jako puno kako bismo igrali najbolje što možemo. Osvojili smo mnogo utakmica i mnogo trofeja u Engleskoj, mislim da svi znaju za što smo sposobni: pokušat ćemo ponovno sutra."

Nedostaje im ove sezone samo Liga prvaka da osvoje tri trofeja nakon što su već osvojili Premier ligu i FA Kup ove sezone.

"Očito sam jako ponosan na ono što smo postigli kao momčad. Napravili smo fantastične stvari i nedostaje posljednja stepenica na koju se treba popeti sutra."

Našalio se odgovorom na pitanje je li imao ljubav na prvi pogled s Haalandom.

"Ne, apsolutno ne. Dobro mi je sa suprugom. Ozbiljno, teško je objasniti osjećaj koji imamo na terenu: ponekad razumijem što ona želi, a on razumije što ja želim. Dobro smo povezani i rekao bih da uspio je dobro pomoći momčadi do sada. Nadam se da zna što može učiniti sutra."

Sutra će trebati puno strpljenja.

"Dobro smo proučili Inter, znamo za što su sposobni i kao momčad i pojedinačno. Ne očekujemo previše otvorenu utakmicu što se tiče prostora, to je finale. Morat ćemo pokušati igrati kako znamo, sa samopouzdanjem. Tako da smo na kraju mogli pronaći prilike i zabiti golove."

Pitalo ga se i što se promijenilo u odnosu na finale koje su izgubili.

"Mogu odgovoriti tek sutra. Izgubili smo prije dvije godine, događa se. Moramo naučiti iz toga i sutra imamo novu priliku pokazati da možemo osvojiti ovaj kup."

Foto: EPA/ANDREW YATES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!