Vodeni sportovi

Sve je spremno za 3. Plivački maraton Vinišće

Sportnet, Branimir Korać • subota, 10.06.2023.
Sve je spremno za 3. Plivački maraton Vinišće

Organizacijski odbor 3. Plivačkog maratona Vinišće ovog petka 9. lipnja je najavio održavanje trećeg izdanja Plivačkog maratona Vinišće koji se od samog pokretanja prije dvije godine svrstao među najposjećenije plivačke maratone na hrvatskoj strani Jadrana...

Ovogodišnje natjecanje održat će se u četvrtak 22. lipnja na Dan antifašističke borbe sa startom u 10 sati u živopisnoj uvali mjesta Vinišće na području Općine Marina. Organizatori ovogodišnjeg natjecanja su kao i prošle dvije godine Klub daljinskog plivanja Split iz Splita i Turistička zajednica općine Marina kojima se pridružio i novoosnovani Klub daljinskog plivanja Vinišće. Organizatori napominju kako i ove godine realizacija ovog događanja ne bi bila moguća bez podrške lokalnih zajednice na čelu s Općinom Marina.

Govoreći o samom događanju, predsjednik Organizacijskog odbora Plivačkog maratona Vinišće Damir Pažanin istaknuo je da će se i ovogodišnja manifestacija sastojati od više utrka sa zajedničkim startom kako bi i oni koji tek ulaze u svijet plivanja na otvorenim vodama imali priliku startati zajedno s najboljim hrvatskim daljinskim plivačima. Poseban naglasak stavljen je na utrku Apsolutnog Prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju na 3000 m kao i na prvo kolo ACI CRO CUP RACE. Ove utrke predviđene su za natjecatelje registrirane pri Hrvatskom savezu daljinskog plivanja. Svi ostali natjecatelji imat će priliku okušati se u utrkama Plivanje za sve na 1500 i 3000 m. Pažanin je također dodao da su organizatori za sve posjetitelje Plivačkog maratona Vinišće osigurali zabavni program za koji je zadužen DJ Machonni MC.

Član organizacijskog odbora Krešimir Bošković pozvao je sve zainteresirane da se što prije prijave za natjecanje putem obrazaca za prijavu koji su otvoreni na web stranicama www.kdpsplit.hr i www.vinisce-plmaraton.hr. Na istim stranicama nalaze se i Propozicije natjecanja kao i druge informacije o natjecanju. Također je istaknuo kako se sve informacije o natjecanju mogu pratiti putem Facebook stranica Klubova daljinskog plivanja Split i Vinišće, Plivačkog maratona Vinišće te Turističke zajednice općine Marina.

Organizatori su izrazili nadu da će ovogodišnje izdanje maratona zabilježit još veći broj natjecatelja nego što je to bilo prošle godine kada je u Vinišću nastupilo 170 natjecatelja. Za kraj su iskoristili priliku da još jednom pozovu natjecatelje iz cijele Hrvatske, ali i šireg okruženja da im se pridruže 22. lipnja u Vinišću i da svi skupa uživaju u još jednom prazniku daljinskog plivanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!