Košarka

Nakon kiksa na početku serije, Real Madrid mora barem jednom slaviti u Badaloni

Branimir Korać • subota, 10.06.2023.
Nakon kiksa na početku serije, Real Madrid mora barem jednom slaviti u Badaloni
Foto: EPA

U trećem susretu polufinalne serije španjolskog doigravanja Joventut u svojoj dvorani dočekuje Real Madrid. Nakon prva dva susreta u Madridu, stanje je 1-1 u pobjedama...

Nastavlja se bitka za prolaz u finale španjolskog doigravanja, u obje serije trenutno je 1-1 nakon što su Barcelona i Real Madrid izgubili po jednu utakmicu kod kuće što ih stavlja u probleme i pod imperativ pobjede u gostima.

Igraj na Joventut - Real Madrid na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Barcelona igra protiv Unicaje koja ju je iznenadila u drugoj utakmici i tako poravnala na 1-1 prije povratka kući u Malagu gdje će pokušati s dvije pobjede doći do finala doigravanja. Vrlo slična situacija je i u drugom polufinalu.

Kao što je Barcelona favorit i nalazi se u nezgodnoj situaciji, ista je priča i u drugom polufinalu u kojem se sastaju Real Madrid i Joventut. Real je ovdje favorit, ali Joventut je napravio break i nosi 1-1 na svoj parket u Badalonu.

Za Antu Tomića i društvo to znači da poput Unicaje mogu na svom parketu osigurati prolaz u finale. Potrebna im je s druge strane jedna pobjeda da bi izborili majstoricu dok s dva poraza završavaju sezonu.

Kada je Real u pitanju, nikada ga ne treba otpisivati, bez obzira kako otvorio seriju i odigrao kod kuće. Još se itekako dobro sjećamo četvrtfinalne serije Eurolige protiv Partizana, Real je gubio 2-0, imao dvije utakmice biti ili ne biti u Beogradu u teškoj atmosferi, oslabljen za neigranje Yabuselea i Decka, uvjerljivo gubio u prvom susretu, ali čudesnim preokretom eliminirao je Partizan.

U Joventutu to jako dobro znaju i iako su upisali jednu pobjedu u Madridu, ulogu favorita i dalje daju Madriđanima. Ipak, zadovoljni su, pokušat će iznenaditi Real i proći u finale.

Što su rekli

Carles Duran, trener Joventuta: "Evidentno je da nemamo kod sudaca isti tretman kao Real. Nadam se da će se to promijeniti već u ovoj utakmici. Naš najbolji igrač Ante Tomić dobio je nesportsku i zatim tehničku zbog prigovora iako je bilo jasno da je prije toga bio prekršaj. Ljut sam, Tomić je morao napustiti igru zbog prekršaja, a primjerice Walter Tavares u 80 minuta nije imao niti jedan prekršaj. Je li to realno?"

Chus Mateo, trener Reala: "Igrali smo s puno energije i ubilježili veliku pobjedu. U drugom poluvremenu intenzitet je bio onakav kakav treba biti i to moramo prenijeti u utakmicu broj tri. Joventut igra jako dobro, momčad se dobro poznaje i uigrana je i moramo ga respektirati."

Mjesto, vrijeme

Badalona, Palau Municipal d'Esports de Badalona, 18:30

Nedostaju

Joventut: -

Real Madrid: -

Prošli međusobni dvoboj

Nakon što je Joventut slavio u prvom susretu u Madridu, Real je bio pod imperativom pobjedom. Odigrao je vrlo dobru drugu utakmicu i slavio 90:73 uz 27 poena Yabuselea.

Prognoza

Real je favorit u ovoj seriji, a da bi prošao dalje, mora doći do barem jedne pobjede u Badaloni. Zašto ne već u prvom susretu?

FOTO: EPA/Rodrigo Jimenez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!