Tenis

Dodig i Krajicek sjajnim nastupom do titule u Roland-Garrosu!

Branimir Korać, HINA • subota, 10.06.2023.
Dodig i Krajicek sjajnim nastupom do titule u Roland-Garrosu!
Foto: EPA

Ivan Dodig i Austin Krajicek pobjednici su Roland-Garrosa u konkurenciji muških parova! Hrvatsko-američka kombinacija u finalu je izgubila samo četiri gema...

Veliki dan za hrvatski tenis na Roland-Garrosu! Kako je krenulo potpunim debaklom prvog tjedna kada su poispadali svi u singlu u glavnom turniru te Mektić i Pavić u parovima, bolje nije moglo završiti.

Igraj na Roland-Garros na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što je ranije danas Dino Prižmić osvojio juniorski Roland-Garros, u kasnijem dijelu programa i Ivan Dodig u paru s Austinom Krajicekom otišao je do kraja.

U velikom finalu Dodig i Krajicek svladali su belgijski par Sander Gille i Joran Vliegen sa 6:3, 6:1.

Dodig i Krajicek prvi su set riješili nakon breaka u osmom gemu, a u drugoj su dionici još triput oduzimali servis Belgijcima, te su slavili na vrlo dominantan način.

Hrvatsko-američka kombinacija tako je za 80 minuta stigli do najvećeg uspjeha otkad su zajedno u paru jer su lani izgubili finale u Parizu.

Dodigu je to treći Grand Slam naslov u konkurenciji muških parova – 2015. je otišao do kraja u Roland Garrosu s partnerima Brazilcem Marcelom Melom, a 2021. je slavio na Australian Openu sa Slovakom Filipom Polašekom. Austinu Krajiceku, koji je dalji rođak bivšeg pobjednika Wimbledona Richarda Krajiceka, ovo je prvi Grand Slam naslov.

Roland-Garros, parovi, finale:
Ivan Dodig/Austin Krajicek (Hrvatska/SAD) - Sander Gille/Joran Vliegen (Belgija/Belgija) 6:3, 6:1

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!