Tenis

Serdarušić preokretom do zadnjeg kola kvalifikacija turnira u Italiji

Krešimir Milić • nedjelja, 11.06.2023.
Serdarušić preokretom do zadnjeg kola kvalifikacija turnira u Italiji

Na Challengeru u Perugiji bio je bolji u prvom kolu kvalifikacija protiv 468. tenisača svijeta. Izgubio je prvi set od Argentinca, a onda je preokrenuo i slavio s 2:1 u setovima…

Nakon ispadanja u četvrtfinalu Challenger turnira u Vincenzi svoj put kroz Italiju nastavio je hrvatski tenisač Nino Serdarušić. 295. tenisač svijeta ispao je u Vincenzi u četvrtfinalu od Argentinca Romana Burruchage, a svoj put na Challengeru u Perugiji nastavio je preko drugog Argentinca.

Igraj na mečeve turnira u Valenciji na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Slavio je danas preokretom protiv 468. tenisača svijeta Gonzala Villanueva s 2:1 u setovima 4:6, 7:5, 6:3. Poveo je Argentinac u prvom setu 6:4 nakon tri set lopte u posljednjem gemu, a Serdarušić mu je propustio oduzeti servis kod rezultata 3:4 kad je imao break loptu.

Drugi je bio presudan za pobjedu Serdarušića u kojem je izjednačio u setovima i započeo preokret. Nakon toga je treći set dobio bez izgubljenog servisa. Ovo je za ovaj dvojac bio i prvi međusobni dvoboj.

Serdarušić je tako prošao u posljednje kolo kvalifikacija za Challenger u Perugiji, a protivnika će doznati naknadno.

To će biti bolji iz meča Francuza Arthura Webera, 475. tenisača svijeta i 360. na ATP ljestvici Kazahstanca Dmitrja Popka.

Challenger Perugia, kvalifikacije prvo kolo:
Nino Serdarušić - Gonzalo Villanueva 4:6, 7:5, 6:3

Foto: Inga Ćužić/Zagreb Open

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!