Nogomet

Preokret Karlovca na Stanovima i prednost uoči uzvrata

Petar Jenjić • nedjelja, 11.06.2023.
Preokret Karlovca na Stanovima i prednost uoči uzvrata
Foto: hns.family

U prvoj utakmici kvalifikacija za plasman u SuperSport Drugu NL, nogometaši Karlovca slavili su u gostima kod Zadra s 2:1. Domaćin je vodio nakon prvog poluvremena, no u nastavku je primio dva gola...

Krenule su kvalifikacije za plasman u SuperSport Drugu NL. Zadar je na domaćem terenu ugosio momčad Karlovca, a na koncu su do pobjede došli gosti rezultatom 2:1, iako je na poluvremenu bio u zaostatku.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Po jednu solidnu šansu vidjeli smo sa svake strane u prvih pola sata, no nijedna nije završila na okviru golu, samo pokraj stative. Rezultat se promijenio u 32. minuti.

Praktički iz ničega domaćin je stigao do vodstva kada je Ivan Čurjurić ubacio u kazneni prostor za Igora Banovića koji s deset metara matira protivničkog vratara u svojoj pretposljednjoj utakmici karijere.

Odmah u sljedećem napadu Karlovac je bio jako blizu izjednačenja rezultata. Odličan udarac Tonija Kurečkog s 15 metara otišao je centimetrima iznad grede. Tim se rezultatom otišlo na odmor na poluvremenu.

Odmah na početku nastavka, nakon 35 sekundi, Karlovac je poravnao rezultat. Ivor Ribar ubacio je u kazneni prostor za natrčalog Gorana Parackog koji lakoćom skreće loptu u mrežu iz blizine.

Nakon točno sat vremena igre stigao je preokret gostiju. Igor Pajač je pustio prednost za polukontru Karlovca. Ribar je pucao iskosa, obranio je Luka Matasović, no Ivan Matiaž odbijanac skreće u gol.

U istom terminu odigrana je još jedna utakimca. Zagorec Krapina igra doigravanje za ostanak u trećem rangu protiv Krka, a na domaćem terenu s aktualnim četvrtoligašem odigrao je bez pogodaka.

Kvalifikacije za SuperSport Drugu NL:
Zadar - Karlovac 1:2
Zagorec Krapina - Krk 0:0

Kvalifikacije za SuperSport Drugu NL

17.06.2023.
Karlovac 19192:1Zadar
Krk1:0Zagorec
Radnik Križevci5:1Slavonija
11.06.2023.
Slavonija3:0Radnik Križevci
Zagorec0:0Krk
Zadar1:2Karlovac 1919

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!