Tenis

Đokoviću čestitao i Nadal, srpski tenisač presretan: 'Možda je slučajnost da sam do nje došao baš ovdje'

Petar Jenjić • nedjelja, 11.06.2023.
Đokoviću čestitao i Nadal, srpski tenisač presretan: 'Možda je slučajnost da sam do nje došao baš ovdje'
Foto: EPA

Novak Đoković zahvalio se svima, od obitelji do svog stručnog tima, a pohvalio je Caspera Ruuda koji je jako konstantan u posljednje vrijeme. Čestitku mu je uputio i Rafael Nadal...

Do 23. Grand Slama stigao je Novak Đoković koji je tako ispisao tenisku povijest. Očekivano je bio presretan u intervjuu odmah nakon meča.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Hvala svima, još jednom divna atmosfera. Ovo je bio nevjerojatan trenutak u mojoj karijeri, jedan od najvećih trenutaka zbog 23. titule. Možda je slučajnost da sam do nje došao baš ovdje. Ovaj turnir je bio najteži za mene, zato mi to toliko i znači. Puno se toga dešavalo na terenu i izvan njega. Hvala vam što ste došli i što sam na ovom posebnom terenu za tenis, hvala timu, obitelji, svima. Znam što sam vam svima radio, znam koliko sam vas mučio, hvala vam što me poštujete i cijenite.

U finalnom meču bio je bolji od Caspera Ruuda.

"Caspere, ti si jedan od najboljih na Touru, kako među igračima, tako i trenerima, svi te vole s velikim razlogom. Morao sam to prvo reći. U današnjem svijetu jako znači da znaš kada netko ima prave ljudske vrijednosti. Imao si par sjajnih godina, jedan si od najkonstantnijih na svijetu, tri finala od posljednjih pet Grand Slamova. To govori o tebi, želim ti da pobjeđuješ protiv svih osim protiv mene. Ako ja izgubim ranije, želim da ti pobijediš."

"Želim poslati poruku svakoj mladoj osobi, imao sam sedam godina kad sam sanjao o Wimbledonu. Više sam nego sretan što sam to ostvario. Osjećam se da imam moć kreirati svoju sudbinu, osjećam to svakom djelom svog tijela. Uzmite stvari u svoje ruke, stvorite svoju budućnost", nastavio je srpski tenisač.

Dodajmo i to da je Đokoviću čestitao Rafael Nadal na svojim društvenim mrežama.

"Velike čestitke na čudesnom dostignuću, 23 je broj koji nitko nije mogao zamisliti prije nekoliko godina, a ti si uspio. Uživaj u uspjehu s obitelji i svojim timom."

FOTO: EPA/MOHAMMED BADRA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani11.06.2023. u 20:48
    Nije ništa slučajno
    Bogomdani