Vodeni sportovi

Globalne igre u Vichyju: 'Plivanje i ponašanje naših paraplivača jedina svijetla točka natjecanja'

Sportnet • ponedjeljak, 12.06.2023.
Globalne igre u Vichyju: 'Plivanje i ponašanje naših paraplivača jedina svijetla točka natjecanja'

U francuskom Vichyju održane su šeste VIRTUS Globalne igre, najvažnije međunarodno natjecanje za vrhunske sportaše s intelektualnim teškoćama, Down sindromom i autizmom...

Natjecanje koje je održano godinu dana prije Paraolimpijskih igara u Parizu okupilo je oko 1 000 natjecatelja iz 34 zemlje iz cijelog svijeta.

Hrvatsku su u plivanju predstavljali Marija Pinjuh iz PK Natator, Lucija Mijolović iz PK Zadar, te Danilo Premuš iz PK Forca.

Najbolji plasmane ostvarila je Marija Pinjuh koja je nastupila u pet disciplina izborivši dva finala – na 200 metara leđno je bila sedma (3:49.68), a na 50 metara leđno osma (52.36). Imala je i dva deveta mjesta.

Lucija Mijolović je nastupila u šest disciplina, najbolja je bila na 200 metara prsno zauzevši deseto mjesto s osobnim rekordom (4:39.40), a isti plasman je ostvarila i na 50 metara prsno (1:00.70).

Danilo Premuš je nastupio u sedam disciplina, a najbolji je bio na 200 metara leđno zauzevši deseto mjesto s osobnim rekordom (2:51.31).

"Nažalost, organizacija ovog natjecanja je bila ispod svakog nivoa. Plivanje i ponašanje naših paraplivača je jedina svijetla točka ovogodišnjeg nastupa na Virusu. Prijevoz se čekao i po nekoliko sati, neke dane smo morali pješačiti nekoliko kilometara da bi uopće stigli na samo natjecanje, a hrana je bila nedovoljna s obzirom na natjecanje", istaknule su trenerice Danijela Kurtin i Petra Anđelić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!