Nogomet

Vatreni stigli u Rotterdam, najuporniji navijači dočekali autograme i slikanje

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 12.06.2023.
Vatreni stigli u Rotterdam, najuporniji navijači dočekali autograme i slikanje
Foto: FaH

Dva dana uoči polufinalne utakmice Lige nacija protiv Nizozemske, hrvatska nogometna reprezentacija stigla je u Rotterdam. Na putu prema hotelu pratila ih je i skupina navijača...

Hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u ponedjeljak u Rotterdam gdje je za dva dana, u srijedu 14. lipnja očekuje polufinale Lige nacija protiv Nizozemske.

Igraj na Nizozemska - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vatreni su na put prema Nizozemskoj krenuli iz Zagreba, premda je prvotno najavljen let s krčkog aerodroma. Međutim, do promjene je došlo zbog najavljene jake bure.

Hrvatska reprezentacija je u Rotterdam sletjela u 19:00 sati, nakon čega se uputila u Van der Valk hotel u Schiedamu, 20 minuta udaljenom od De Kuipa gdje će u srijedu odmjeriti snage s Oranjama.

Brončane s posljednjeg Svjetskog prvenstva ispred hotela je dočekala skupina od 30-tak hrvatskih navijača. Međutim, tek se prava "ludnica" u Rotterdamu očekuje u danima koji slijede jer bi s tribina De Kuipa Hrvatsku moglo bodriti više od 14 tisuća hrvatskih navijača.

Hrvatska je imala pravo na oko 13 tisuća ulaznica, HNS je potom osigurao dodatni kontingent ulaznica za polufinale, a sasvim sigurno ima i naših navijača koji su se za ulaznice snašli i na druge načine.

Koliki je bio interes, hrvatski navijači su sami mogli napuniti De Kuip, međutim dio mjesta je osiguran i za domaće navijače, medije, UEFA-u.

Vatreni su na putu do hotela imali i "pratnju", jedna skupina navijača je pratila od aerodroma do hotela, ali se na njihovu žalost nije uspjela slikati s igračima.

Oni najuporniji ipak su dočekali: Luku Ivanušeca, Bornu Barišića, Nediljka Labrovića, Josipa Šutala i Ivicu Ivušića koji su se prošetali oko hotela i potom slikali s navijačima, potpisivali dresove i dijelili autograme.

Hrvatska vrsta će prije utakmice odraditi trening u utorak u Varkenoordu, sportskom kompleksu Feyenordoove akademije, koji se nalazi pored stadiona De Kuip.

U Varkenoordu ih očekuju i treninzi u četvrtak i petak, a nakon toga sve ovisi o ishodu polufinala. U slučaju pobjede, Dalićeve trupe ostaje u Rotterdamu do nedjelje i susreta za prvo mjesto, a u slučaju poraza, u subotu sele u 200 kilometara udaljeni Enschede gdje je u nedjelju utakmica za treće mjesto.

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!