Košarka

Efes napravio prvi korak prema naslovu prvaka

Krešimir Milić • utorak, 13.06.2023.
Efes napravio prvi korak prema naslovu prvaka
Foto: EPA

Poveli su u prvoj utakmici finalne serije turskog prvenstva. U polufinalnoj izbacili su Fenerbahče…

Rezultat iz prve polufinalne utakmice s Fenerbahčeom nije obećavao za Anadolu Efes nakon poraza od 42 razlike, ali nakon toga spojili su tri pobjede zaredom i došli do finalne serije. Tamo ih je dočekala momčad Pinar Karsiyake koja je u polufinalnoj seriji izbacila Turk Telekom koji je završio glavni dio sezone na prvom mjestu.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon izbacivanja favoriziranih, finalno doigravanje turskog prvenstva Efes i Karsiyaka, a bolje je krenulo za Efes. Slavljem od 82:78 (23:14, 20:15, 19:27, 20:22) započeo je Efes finalnu seriju u kojoj želi vratiti trofej prvaka u svoje vitrine koji im je prošle sezone preoteo Fener, a Karsiyaka ga je u svom vlasništvu posljednji put imala nakon sezone 2014./2015.

Efes je bolje otvorio utakmicu i na odmor otišao s 14 koševa razlike. No, u drugom dijelu, točnije u trećoj četvrtini dolazi do pada u igri Efesa, a Karsiyaka smanjuje razliku na šest poena.

Smanjenje zaostatka s nastavilo, a uspjeli su izjednačiti košarkaši Karsiyake i na 64:64 pa i 76:76, no pred kraj serijom 6:2 Efes se ponovno odvojio i na kraju stigao do slavlja rezultatom 82:78.

Najefikasniji bio je Vasilije Micić u redovima Efesa s 24 poena i pet asistencija, dok je u redovima gostiju to bio Errick MCollum s 21 poenom te tri skoka i pet asistencija.

Sljedeća utakmica ponovno se igra u Sinan Erdem Dome u Istanbulu, domu Efesa, a na rasporedu je u četvrtak 15. lipnja od 19 sati.

EPA/ANDREJ CUKIC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!