Nogomet

LAFC spreman uzvratiti Dynamu za poraz: 'Ne razmišljamo kao momčadi, nego kao pojedinci na terenu'

Petar Jenjić • srijeda, 14.06.2023.
LAFC spreman uzvratiti Dynamu za poraz: 'Ne razmišljamo kao momčadi, nego kao pojedinci na terenu'
Foto: EPA

Pred Los Angeles FC-om nova je prvenstvena utakmica. U noći sa srijede na četvrtak igrat će ponovno protiv Houston Dynama koji ih je u prošlom dvoboju prije nekoliko dana lako dobio s četiri razlike...

Nakon poraza u finalu Lige prvaka od Leona, nogometaši Los Angeles FC-a remizirali su bez golova s Atlanta Utd. nakon čega je uslijedio visok gostujući poraz kod Houston Dynama od 4:0.

Igraj na LAFC - Houston Dynamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Međutim, samo četiri dana kasnije imat će mogućnost uzvratiti momčadi koja igra sjajno kod kuće ove sezone (6-1-1), ali izuzetno loše na gostovanjima (0-62).

"Ne razmišljamo kao momčad, razmišljamo kao pojedinci na terenu i tu dolazi do manjka povezanosti. Kada ne slijedimo svoje principe i svi imamo različite ideje o tome što treba raditi na terenu, to izgleda onako kako izgleda. Iz toga moramo naučiti, ne smije se ponoviti", rekao je veznjak Ilie Sanchez uoči utakmice.

LAFC trenutno je treći na Zapadu s 26 bodova iz 14 utakmica, tri manje od vodećeg St. Louis Cityja koji ima dvije utakmice više.

"Morat ćemo ići u istom smjeru kako bismo pobjeđivali. Kada svi izgube malo samopouzdanja nakon poraza u finalu Lige prvaka, onda se počne gubiti samopouzdanje i u drugim situacijjama. Morate se fokusirati na vašu ulogu. Prvo i najlakše je više trčati, pomagati suigračima. Nakon toga, kvaliteta i dalje postoji, još uvijek imamo dobre igrače koji mogu raditi dobre stvari", dodao je Carlos Vela.

U kadru neće biti četvorice igrača: Denisa Bouange, Josea Cifuentesa, Sergija Palencije i Maximea Crepeaua, dok su po upitnikom Kellyn Acosta i Timothy Tilman.

Odmah na poluvremenu prošle utakmice, kada je Houston imao tek minimalno vodstvo, zamijenjeni su Stipe Biuk i Giorgio Chiellini. Hoće li hrvatski nogometaš startati u noći sa srijede na četvrtak od 04:30, ostaje nam saznati.

FOTO: EPA/Luis Ramírez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!