Košarka

Antonio Jordano i Chalon izborili povratak u prvu francusku ligu

Petar Jenjić • srijeda, 14.06.2023.
Antonio Jordano i Chalon izborili povratak u prvu francusku ligu

U najviši rang francuske košarke vraća se Chalon/Saone koji je sinoć zaključio finalnu seriju doigravanja protiv Chalons-Reimsa. Ulogu u tome imao je i Antonio Jordano...

Chalon/Saone sezonu je zaključio sezonu na drugom mjestu druge francuske lige iza Saint Quentina koji je zaradio izravnu promociju. Uslijedilo je doigravanje za plasman u viši rang koje je sinoć uspješno okončano za klub.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U finalnoj seriji Chalons-Reims dobio je prvu utakmicu, ali uslijedile su dvije uzastopne Chalona koji je sinoć slavio na domaćem terenu rezultatom 83:68.

Momčad je do pobjede predvodio Antoine Eito s 20 poena, a doprinos je dao i Antonio Jordano s osam koševa (2/4 za tricu, slobodna bacanja 2/2) i jednim skokom za 17 minuta na terenu.

Goste je predvodio Marquis Jackson s 11 koševa, a David Škara dodao je osam koševa (2/2 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja 1/1) i četiri skoka za 16 minuta u igri.

Momčad koja je u zadnjih 12 godina osvojila dva francuska Kupa i dva naslova prvaka Francuske, posljednje dvije sezone igrala je u drugom rangu, ali sada se ipak vraća u najviši. Dodajmo da u drugu ligu ispadaju Pau-Orthez i Fos-sur-Mer.

Pro B, finale:
Chalon/Saone - Chalons-Reims 83:68

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!