Košarka

NBA: Ovogodišnje doigravanje najgledanije u zadnjih pet godina

Petar Jenjić • srijeda, 14.06.2023.
NBA: Ovogodišnje doigravanje najgledanije u zadnjih pet godina
Foto: EPA

Na službenim stranicama NBA lige objavljeno je da je ovo bilo najgledanije doigravanje u zadnjih pet godina. Isto tako, očekivano je narasla i popularnost Nikole Jokića na društvenim mrežama...

NBA liga objavila je da je ovogodišnje doigravanje za naslov prvaka u prosjeku gledalo 5.47 milijuna gledatelja u preko američkih televizijskih programa.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

To znači da je ovogodišnje doigravanje najgledanije u posljednjih pet godina. Devet od deset najgledanijih događaja od početka svibnja upravo su NBA utakmice.

Finalnu seriju, u kojoj su Denver Nuggetsi u pet utakmica svladali Miami Heat, gledalo je u prosjeku 11.64 milijuna gledatelja. Posljednji dvoboj u seriji gledalo je 13.08 milijuna gledatelja, jedan posto više u odnosu na prošlosezonsku petu utakmicu finala.

Na vrhuncu večeri dvoboj je gledalo 17.88 milijuna gledatelja, a posebno se izdvaja očekivan porast u pretraživanju Nikole Jokića na društvenim mrežama. Na vrhu je i te ljestvice od početka svibnja, za razliku od prošle kada je bio 18. najtraženiji.

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!