Košarka

Armani Milano obranio je domaći teren, može li do pobjede i u gostima?

Petar Jenjić • srijeda, 14.06.2023.
Armani Milano obranio je domaći teren, može li do pobjede i u gostima?
Foto: EPA

Nakon što je u prve dvije utakmice finalne serije za naslov prvaka Italije stigao do pobjede, Armani Milanu slijede dva gostovanja kod Virtus Bologne kod koje može s dva nova trijumfa i potvrditi obranu trofeja. Međutim, u srazu dvije izjednačene ekipe teško je očekivati "metlu"...

Finalna serija za naslov prvaka Italije u punom je jeku, a pred nama je treća utakmica. Virtus Bologna u naredne će dvije utakmice, za razliku od prethodnih, biti domaćin Armani Milanu koji je iskoristio prednost domaćeg terena i slavio u prva dva dvoboja.

Igraj na Virtus Bologna - Armani Milano na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovo je treće uzastopno finale u kojem se susreću ove dvije momčadi, ujedno i najtrofejnije u povijesti talijanske košarke. Milano ima 29 titula i brani naslov, dok Virtus Bologna ima 16 naslova prvaka, a zadnji je put osvojila prije dvije godine.

Armani Milano je, na putu do finala, prvo u četvrtfinalu s 3-1 u seriji svladao Pesaro, dok je u polufinalu s 3-0 bio bolji od Dinamo Sassarija. S druge strane, Virtus nije izgubio nijednu utakmicu protiv Brindisija i Tortona.

U prvom dvoboju domaćin je stigao do pobjede rezultatom 92:82 u jednoj zaista intenzivnoj utakmici, onakvoj kakvu očekujemo od dvije najbolje momčadi Italije i članovima Eurolige. Na ulasku u posljednju četvrtinu Virtus je imao minimalno vodstvo (64:63), ali Milano je izgledao puno bolje u završnici i iskontrolirao istu.

Dva dana kasnije slavio je sa 79:76 i poveo s 2-0 u seriji. Do pobjede je Armani Milano stigao unatoč slaboj utakmici jednog od najboljih pojedinaca Shabazza Napiera (0/3 za dva, 2/10 za tricu) i još mu dvije preostaju za obranu naslova.

Što su rekli

Sergio Scariolo, trener Virtus Bologne: "Očito je da nismo zadovoljni gostovanjima jer smo htjeli pobijediti barem u jednoj utakmici. Sada se serija seli u Bolognu gdje sam siguran da će naši navijači napraviti sve da našim igračima daju podršku i stvore protivniku pritisak koji je nama stvarala milanska publika."

Ettore Messina, trener Armani Milana: "Druga utakmica bila je jako teška, bilo je dobrih i loših trenutaka, ali važno je da smo došli do pobjede. Uvijek trebamo gledati prema naprijed. Treća susret? Znamo da će okruženje biti teško, morat ćemo se izolirati od toga svega i odigrati najbolju moguću utakmicu."

Mjesto, vrijeme, suci

Segafredo Arena, Bologna, 20:30

Suci: M. Mazzoni, T. Sahin, D. Borgioni

Forma

Armani Milano - Virtus Bologna 79:76
Armani Milano - Virtus Bologna 92:82
Tortona - Virtus Bologna 82:89
Virtus Bologna - Tortona 108:78
Virtus Bologna - Tortona 84:61

Armani Milano - Virtus Bologna 79:76
Armani Milano - Virtus Bologna 92:82
Dinamo Sassari - Armani Milano 61:93
Armani Milano - Dinamo Sassari 80:75
Armani Milano - Dinamo Sassari 95:72

Zadnji susret

U utakmici odigranoj u Milanu domaćin je slavio rezultatom 79:76, a kao što i samo stanje na semaforu sugerira, dvoboj je prelomio u samoj završnici.

Prognoza

Kada prvenstvo dođe do finala, nijedna od dvije momčadi nije tu nezasluženo. Dvije domaće pobjede upisao je Milano i teško je očekivati da će, s obzirom na kvalitetnog protivnika, doći i do treće uzastopne, a prve u gostima. Tako da za večeras prognoziramo pobjedu Virtusa.

FOTO: EPA/MATTEO BAZZI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!