Nogomet

Dalić: 'Ova ekipa ima karakter, kvalitetu i ono što druge nemaju. Imamo srebro, broncu, vrijeme je za zlato'

Branimir Korać • srijeda, 14.06.2023.
Dalić: 'Ova ekipa ima karakter, kvalitetu i ono što druge nemaju. Imamo srebro, broncu, vrijeme je za zlato'
Foto: Daniel Kasap/HINA

Zlatko Dalić nakon susreta bio je oduševljen rezultatom u polufinalu Lige nacija, Hrvatska je eliminirala Nizozemsku i izborila prolaz u finale...

Izbornik Zlatko Dalić njakon susreta mogao je samo čestitati svojim igračima koji su još jednom pokazali vrhunsku kvalitetu i karakter.

Igraj na utakmice Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Čestitke dečkima na sjajnoj utakmici, pokazali su kako se igra za Hrvatsku. Ovo kako su se borili, dobiti 4:2 ovdje, ali pred našim navijačima... Kapa dolje navijačima i ogromne čestitke igračima, još jedna medalja je tu. Ovo je nemoguće, nestvarno, ali oni to zaslužuju zbog načina na koji se bore i zalažu. Osam treninga odradili su fantastično, znaju da smo grupa, i da smo iznad svih Hrvatska i za nju smo istrpili."

Ovo je jedna od najvećih pobjeda Zlatka Dalića u karijeri.

"Svakako jedna od najvećih pobjeda, dobiti ovdje 4:2, odigrati sjajno, gubiti, ali ne posustati niti nakon gola u 96. minuti. Jedna od pobjeda za povijest."

Dalić je objasnio odluku da krene Ivanušec naprijed, a Perišić iza njega.

"Vidjeli smo da igra sjajnu polusezonu, lagam je i živ s loptom. On i Pašalić su trebali ulaziti u sredinu te ostavljati prostor Perišiću i Juranoviću i to su sjajno radili, puno su pomagali i u obrani. Primili smo prvi gol jer su nas prebrojali, ali imali smo posjed i bili dobri. Osam treninga su bili fantastični, rekao sam im ako to ponovite, nema nikakvog straha. Izgledali su kao da je početak, a ne kraj sezone", Kaže Dalić i dodaje:

"Naučili smo na ovo, prošli smo ovo puno puta, ne posustajemo, ova ekipa ima karakter, kvalitetu i nešto što druge nemaju."

Želja za finale?

"Nemam želju, prvo ćemo proslaviti pa se odmoriti, pripremiti se, nama je nebitno tko dolazi, bitno se odmoriti. Srebro, bronca, vrijeme je za zlato."

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!