Košarka

Može li Crvena zvezda izjednačiti seriju u domu Partizana?

Krešimir Milić • četvrtak, 15.06.2023.
Može li Crvena zvezda izjednačiti seriju u domu Partizana?

U prvoj utakmici Partizan je odigrao sjajno prvo poluvrijeme, a onda u drugom zamalo ispustio visoku prednost. Sad imaju priliku još jednom pred svojim navijačima povesti 2:0 u finalnoj seriji ABA lige…

Srušio se rekord po broju gledatelja ove sezone u ABA ligi prošlog utorka kad je Partizan dočekao Crvenu zvezdu u prvoj utakmici finalne serije ABA lige. Ništa manji broj gledatelja ne očekuje se ni večeras od 20 sati u Štark Areni i još bolja atmosfera kad Partizan napada drugu pobjedu u seriji.

Igraj na Partizan - Crvena zvezda na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sjajno prvo poluvrijeme u prošloj utakmici donijelo je Partizanu pobjedu, a visoku razliku zamalo su prosuli u drugom dijelu, no Zvezda nije bila dovoljno efikasna da iskoristi greške domaćih. S 20 koševa razlike prednosti išao je Partizan na odmor u prošloj utakmici, a u sljedećoj želi na domaćem terenu osigurati prednost prije prebacivanja serije u Pionir.

Ukoliko dođu do vodstva od 2:0 na svom parketu imat će priliku titulu prvaka regionalne lige proslaviti u dvorani najvećih rivala.

No iz redova Zvezde već se čulo kako u drugoj utakmici napadaju pobjedu i izjednačenje finalne serije koja bi mogla potrajati. Nedostajalo je košarkašima Duška Ivanovića u prošloj utakmici efikasnosti kojom bi držali utakmicu barem u egalu.

Tu preciznost moraju pronaći danas, ako žele preusmjeriti seriju ka obrani titule prvaka ABA lige, tj četvrtoj uzastopnoj.

Partizan je posljednju titulu prvaka ABA lige osvojio 2013. godine, a ovo im je jedna od većih prilika da se zaustavi dominacija najvećeg rivala. Prošle sezone je malo nedostajalo nakon serije od pet utakmica na kraju, a ove bi momčad Željka Obradovića željela to zaključiti i ranije.

Što su rekli?

Željko Obradović, trener Partizana:"Izuzetno važna utakmica. Moramo probati obraniti domaći teren. Pozivam navijače Partizana da još jednom naprave atmosferu kakvu su napravili u posljednjoj utakmici i da sve prođe u fer i sportskoj atmosferi, i da kao i poslije prve utakmice pričamo samo o košarci. Očekuje nas izuzetno teška utakmica, protiv izvanredne ekipe koja je to pokazala i u prvoj utakmici. Moramo naći i snage i energije i želje da budemo na potrebnom nivou da bismo pobijedili novu utakmicu u ovoj finalnoj seriji."

Duško Ivanović, trener Crvene zvezde:"Vjerujem da možemo pobijediti Partizan. A da bi pobijedili moramo da damo 100 posto naših mogućnosti! Vjerujem svojim igračima i imam puno povjerenje u njih. Igra se na tri pobjede."

Mjesto, vrijeme, sudac

Begoradska Štark Arena, Beograd, 20 sati

Suci: Matej Boltauzer, Miloš Koljenšić, Sašo Petek

Nedostaju

Partizan: -

Crvena zvezda: -

Prethodni međusobni dvoboj

U odličnom prvom poluvremenu Partizan je ostvario veliku prednost koja ih je održala i u drugom dijelu na putu do pobjede u prvoj utakmici finalne serije.

Prognoza

Na krilima svojih navijača Partizan bi mogao do 2:0 u seriji.

Foto: Partizan Mozzart Bet / Emilija Jovanovic

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!