Ostali sportovi

Poznat popis rukometaša na pijesku koji putuju na Europske igre

Sportnet, Krešimir Milić • četvrtak, 15.06.2023.
Poznat popis rukometaša na pijesku koji putuju na Europske igre

Izbornik je odredio finalni popis od 12 igrača. Na turniru će nastupiti 16 reprezentacija…

Na trećem izdanju Europskih igara koje će se održati u Poljskoj po prvi puta igrat će se i rukomet na pijesku. Turnir u rukometu na pijesku na rasporedu je tri dana, od utorka 20. lipnja do četvrtka, 22. lipnja.

Igraj na utakmice Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na turniru će nastupiti 16 reprezentacija, osam u muškoj i osam u ženskoj konkurenciji. U muškom dijelu turnira nastupit će i hrvatska muška seniorska reprezentacija koja je s osvojenim 7. mjestom na Europskom prvenstvu u Portugalu osigurala plasman na Igre.

Hrvatski seniori smješteni su u grupu A zajedno s aktualnim europskim prvakom Mađarskom koja je u finalu pobijedila drugog protivnika iz naše grupe Njemačku i s reprezentacijom Portugala. Prvu utakmicu na prvenstvu, Hrvatska igra protiv Njemačke u utorak u 10 sati dok kasnije tog dana, u 17 sati igra protiv Portugala. Završnu utakmicu grupne faze, seniori igraju protiv Mađarske u srijedu u 12 sati. Nakon utakmica grupne faze, na rasporedu su četvrtfinala, polufinala i finale, odnosno razigravanje od 5. do 8. mjesta.

Izbornik muške seniorske reprezentacija Mladen Paradžik odredio je popis od 12 igrača koji putuju u Poljsku. Na popisu su Ivan Jurić (MRK Zaprešić), Ivan Dumenčić (MRK Sesvete), Nikola Finek (MRK Sesvete), Valentino Valentaković (RK Dinamo Zagreb), Filip Goričanec (HRK Gorica), Dominik Marković (RK Dubrava), Tomislav Lauš (MRK Zaprešić), Dominik Filip Hančić (SV Mecklenburger Stiere), Lucian Bura (Gyöngyös KK), Josip Đukes (MRK Zaprešić), Josip Topić (MRK Sesvete), Sebastian Lučić (RK Rudar Labin).

Stručni stožer čine izbornik Mladen Paradžik, pomoćni trener Mario Močilac i fizioterapeutkinja Lukrecija Čurek. Ovogodišnje treće izdanje Europskih igara ugostit će 7000 sportaša, iz više od 48 zemalja, a ovaj će se internacionalni događaj igrati na 25 lokacija u 29 disciplina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!