Košarka

[VIDEO] Kaos u Grčkoj: Utakmica finala nije ni završena, titula prvaka predana Olympiakosu

Petar Jenjić • četvrtak, 15.06.2023.
[VIDEO] Kaos u Grčkoj: Utakmica finala nije ni završena, titula prvaka predana Olympiakosu
Foto: EPA

Košarkaši Olympiakosa obranili su naslov prvaka Grčke, iako je čevrta finalna utakmica protiv Panathinaikosa prekinuta u drugom poluvremenu zbog navijačkih nereda. U tom trenutku Olympiakos je imao i visoku prednost...

Olympiakos je obranio naslov prvaka Grčke, a do ukupno 14. naslova u povijesti stigao je u četvrtoj utakmici finalne serije protiv Panathinaikosa koja se nije ni završila.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Naime, Olympiakos je kao gost imao visoko vodstvo od 63:35 u 28. minuti kada su navijači "Zelenih" izazvali prekid, a suci odveli sve igrače prema svlačionici.

Navijači su upirali lasere u protivničke igrače i unatoč mreži koja je postavljena oko terena, uspjeli ubaciti predmete na teren. Suci su zahtijevali da se isprazni dvorana kako bi se dvoboj mogao nastaviti.

Iako je spiker pozvao navijače da se smire, u teren su počele letjeti i baklje i topovski udari, a neki su i utrčali na sami teren. Tribine su devastirane, stolice su letjele na sve strane, a reagirala je i specijalna policija. Dvoboj je na koncu u potpunosti prekinut.

Grčka liga, finale:
Panathinaikos - Olympiakos 35:63 (prekinuto, pobjeda registrirana za goste)

FOTO: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!