Košarka

Virtus ponovno pod pritiskom, mora do još jedne pobjede za poravnanje u seriji

Branimir Korać • petak, 16.06.2023.
Virtus ponovno pod pritiskom, mora do još jedne pobjede za poravnanje u seriji
Foto: Davor Sajko

Armani Milano vodi 2-1 u finalnoj seriji talijanskog prvenstva i Virtus je ponovno u situaciji da mora do pobjede. Četvrta utakmica na rasporedu je u Bologni gdje će domaćin pokušati izjednačiti u seriji...

Nastavlja se finalna serija talijanskog košarkaškog prvenstva, a Virtus na svom parketu traži pobjedu za poravnanje na 2-2. Zasad vrlo zanimljiva serija, kao što se i očekivalo, a Milano ima priliku pobjedom doći na korak do titule.

Igraj na Virtus - Milano na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Domaćini zasad odrađuju dobro posao, upisali su sve tri pobjede što ide u prilog Milanu koji ima prednost domaćeg parketa s obzirom da je završio ispred Virtusa u regularnom dijelu sezone.

U prva dva susreta u Milanu domaćin je odnio pobjede 92:82 i 79:76 dok je u trećoj utakmici na svom parketu Virtus odličnom obranom uspio izboriti pobjedu 69:61.

Četvrta utakmica nosi novu dozu pritiska za domaćina koji će se suočiti s prvom meč loptom u slučaju da ne upiše pobjedu. Tako je bilo i u prošlom dvoboju, ali izborio se s pritiskom, a tako je i u ovoj utakmici.

Virtus je na svom parketu u doigravanju bio vrlo dobar i upisao je sve pobjede, protiv Brindisija je slavio s plus 36 i plus 14 dok je protiv Tortone upisao pobjede s 23 i 30 koševa razlike.

Za očekivati je i da će ovdje napraviti sve što je u njegovoj moći da upiše pobjedu i u najmanju ruku produži seriju na još barem dvije utakmice, ali i zadrži se u utrci za naslov prvaka.

Što su rekli

Sergio Scariolo, trener Virtusa: "U trećoj utakmici smo pobijedili, ali ipak nismo igrali posebno dobro. U prve dvije utakmice u kojima smo poraženi igrali smo bolje, ali ovdje smo uz pomoć navijača došli do pobjede. Ako želimo slaviti u četvrtoj utakmici, morat ćemo bolje, neće Milano još jednom ovako odigrati."

Ettore Messina, trener Milana: "Znali smo što nas čeka i nismo dobro reagirali. Bili smo vrlo nervozni, imali lošu selekciju šuta, napravili smo previše pogrešaka. Pred nama je vrlo važna utakmica, znamo koliko je Virtus kvalitetan, posebno predvođen sjajnim Teodosićem."

Mjesto, vrijeme

Bologna, Segafredo Arena, 20:30

Nedostaju

Virtus: -

Milano: -

Prošli međusobni dvoboj

Treća utakmica bila je utakmica vrlo velikog uloga i osjetila se nervoza. Iz toga je na kraju domaćin izašao kao pobjednik slaveći 69:61 uz 13 poena Hacketta i 12 Teodosića. Kod gostiju Billy Baron ubacio je 15 poena.

Prognoza

Domaćin je u situaciji da mora do pobjede, a u prošlom dvoboju pokazao je da se može nositi s tim pritiskom. Ne bi bilo nikakvo iznenađenje da dođe do još jedne pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!