Nogomet

Alžirci žele ostati stopostotni, a Madagaskar upisati prvu pobjedu

Petar Jenjić • subota, 17.06.2023.
Alžirci žele ostati stopostotni, a Madagaskar upisati prvu pobjedu
Foto: EPA

U nedjelju će se igrati devet utakmica kvalifikacija za Afrički Kup nacija. Stopostotan učinak željet će zadržati Alžir protiv Ugande, dok će Madagaskar prvu pobjedu tražiti protiv Gane...

Friško nakon poraza od DR Konga, reprezentacija Ugande u nedjelju igra novu utakmicu borbi za plasman na Afrički Kup nacija. Bit će to dvoboj protiv najbolje momčadi skupine F, Alžira.

Igraj na Kvalifikacije za Afrički Kup nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Uganda je trenutno na četiri boda, koliko ima i Tanzanija, a sutra će od 17 sati na svom stadionu Japoma pokušati doći do pobjede protiv stopostotnog protivnika koji ima maksimalnih 12 bodova iz četiri utakmice.

U prvom međusobnom dvoboju Alžirci su na domaćem terenu slavili s 2:0, zabijali su Aissa Mandi i Youcef Belaili. Vrijedi izdvojiti da je Uganda kod 1:0 promašila i penal, točnije nama dobro poznati Farouk Miya.

Madagaskar će u dvoboju skupine E, sutra od 16 sati, biti domaćin Gani. S jedne strane radi se o posljednjoj momčadi skupine sa samo jednim osvojenim bodom, a s druge o vodećoj ekipi skupine s osam osvojenih bodova.

Drugoplasirana Srednjoafrička Republika ima sedam, a treća Angola pet bodova. Zanimljivo, upravo su protiv Crnih antilopa obje reprezentacije remizirale rezultatom 1:1.

U prvom međusobnom dvoboju Gana je lakoćom na domaćem terenu slavila s 3:0, a strijelci su bili Mohammed Kudus, Felix Afena-Gyan i Osman Bukari.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!