Nogomet

Poznati suci finalnog dvoboja Hrvatske i Španjolske

Petar Jenjić • subota, 17.06.2023.
Poznati suci finalnog dvoboja Hrvatske i Španjolske
Foto: FaH

Poznata su imena sudaca koji će suditi finalni dvoboj Lige nacija u nedjelju između Hrvatske i Španjolske. Njemačko-slovačku kombinaciju predvodit će Felix Zwayer...

U nedjelju nas čeka finale Hrvatske i Španjolske i Ligi nacija, a sada nam je poznata i sudačka postava dvoboja koji se igra na De Kuipu od 20:45 sati.

Igraj na Hrvatska - Španjolska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi sudac dvoboja bit će Nijemac Felix Zwayer, pomoćnici će mu biti sunarodnjaci Stefan Lupp i Marco Achmüller, dok četvrti sudac Ivan Kružliak dolazi iz Slovačke. U VAR sobi isto će biti njemački suci Marco Fritz i Sven Jablonski.

Zwayer, 41-godišnji sudac, ove sezone sudio je u 14 utakmica Bundeslige, dvije utakmice druge Bundeslige i dvije utakmice njemačkog Kupa. U Ligi prvaka četiri je puta dijelio pravdu, posljednji put u osmini finala između Real Madrida i Liverpoola, a u Europskoj ligi samo jednom. Bilo je to u dvoboju Manchester Uniteda i Seville.

Na reprezentativnom planu sudio je dvije utakmice u Ligi nacija. Nakon što je izabran za finalnu utakmicu, bio je očekivano zadovoljan.

"Zadnja utakmica u niz finala koja su se igrala zadnjih tjedana. Jako sam ponosan što imam priliku, nadam se, nastupiti jednako dobro kao i ostali suci u finalima", rekao je Zwayer.

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!