Košarka

Sinidikat igrača NBA lige o kazni za Moranta: 'Nepotrebno i prestrogo'

Petar Jenjić • subota, 17.06.2023.
Sinidikat igrača NBA lige o kazni za Moranta: 'Nepotrebno i prestrogo'
Foto: EPA

Ja Morant preskočit će prvih 25 utakmica regularnog dijela sljedeće sezone zbog isticanja vatrenog oružja. Po tom se pitanju oglasio i sindikat NBA igrača...

Kako smo već ranije pisali, igrač Memphis Grizzliesa Ja Morant suspendiran je zbog ponovnog isticanja vatrenog oružja, ovoga puta na 25 utakmica neigranja bez primanja plaće.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Povodom tih događanja oglasio se i sindikat igrača NBA lige, preciznije izvršna direktorica Tamika Tremaglio.

"Morant je izrazio svoje kajanje i prihvatio odgovornost za svoje postupke, a mi ga nedvosmisleno podržavamo, s obzirom na to da radi sve što je potrebno da predstavi sebe, naše igrače i našu ligu u najboljem mogućem svjetlu. Što se tiče određene kazne, koja ga drži izvan terena do prosinca i zahtijeva ispunjavanje nekih nenavedenih uvjeta prije nego što se može vratiti, smatramo da je pretjerana i neprimjerena iz više razloga, uključujući činjenice uključene u ovaj konkretni incident, te da to nije pošteno i u skladu s dosadašnjom disciplinom u NBA ligi. S igračem ćemo istražiti sve moguće opcije i sljedeće korake."

Podsjetimo, ovo će mu biti druga suspenzija zbog takvog incidenta, a prvi je put u ožujku ove godine morao preskočiti osam utakmica. Iz NBA lige ističu da su njegove odluke "alarmantne i uznemirujuće".

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!