Nogomet

Mundo Deportivo: Livaković - muka za Brazil, velik izazov za Španjolsku

Petar Jenjić • subota, 17.06.2023.
Mundo Deportivo: Livaković - muka za Brazil, velik izazov za Španjolsku
Foto: Damir Senčar/HINA

Dominik Livaković prvo je ime među vratnicama hrvatske nogometne reprezentacije. To je pokazao svijetu u Kataru na Svjetskom prvenstvu, a uoči finala Lige nacija, tekst mu je posvetio i Mundo Deportivo...

Španjolski Mundo Deportivo jedan je tekst posvetio vrataru Vatrenih Dominiku Livakoviću s naslovom "Muka za Brazil i velik izazov za Španjolsku."

Igraj na Hrvatska - Španjolska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Brazil nikada neće zaboraviti Dominika Livakovića, hrvatskog heroja čija je izvedba u četvrtfinalnoj utakmici jedanaesteraca Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. bila presudna da 'Seleçao' ispadne s turnira i ne osvoji šesti naslov svjetskog prvaka."

Španjolski list izdvojio je i njegovu raniju izjavu: "Mi smo ekipa boraca", ističući da je u Rusiji kod osvajanja srebra bio u ulozi trećeg vratara, a do Katara promoviran u prvog.

"S 28 godina vratar je čudesne momčadi europskog nogometa", nastavlja isti tekst koji dodaje da ugovor s Dinamom ima do 2024. godine te da je povezivan s momčadima poput Real Sociedada, Villarreala i Galatasaraya, a početna mu je cijena 14 milijuna eura.

"Iza njega su već 44 utakmice za reprezentaciju koji je rođeni Zadranin, kao i Luka Modrić, simbol Hrvatske."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!