Nogomet

Rodri: 'Modrić, Kovačić i Brozović sjajno se nadopunjuju, to su igrači s različitim atributima'

HINA, Petar Jenjić • subota, 17.06.2023.
Rodri: 'Modrić, Kovačić i Brozović sjajno se nadopunjuju, to su igrači s različitim atributima'
Foto: FaH

Na press konferenciji uz izbornika Luisa de la Fuentea bio je i španjolski veznjak Rodri koji će sezonu pokušati zaključiti još jednim trofejem, ovoga puta reprezentativnim. Istaknuo je više hrvatskih igrača, ali i dodao da se trebaju fokusirati na cijelu ekipu...

Nakon što je klupsku sezonu završio s tri trofeja osvojena u dresu Manchester Cityja, španjolski veznjak Rodri ima priliku osvojiti i četvrti - Ligu nacija.

Igraj na Hrvatska - Španjolska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Mislim da je ovo do sada moja najbolja sezona u karijeri, kada govorimo o nogometu, o trofejima, o zrelosti", kazao je Rodri na novinarskoj konkurenciji na stadionu De Kuip.

Na putu do njegovog četvrtog trofeja ove sezone stoji Hrvatska.

"Hrvatska nikada ne odustaje, nikada ne gubi glavu, a to je pokazala na Svjetskom prvenstvu. Uvijek ide naprijed, ide do kraja. Ima sjajan mentalitet i nekoliko vrhunskih igrača, posebno u sredini terena."

Prokomentirao je i forte hrvatske ekipe - vezni red koji čine Modrić, Kovačić i Brozović.

"Sjajno se nadopunjuju, to su igrači s različitim atributima. Vezni red predstavlja pogon svake ekipe. Modrić, Kovačić i Brozović odlično se kreću, imaju sjajne pokrete, a sutra nas očekuje taktička bitka."

Rodri je prije sedam dana u finalu Lige prvaka igrao protiv Intera čiji dres nosi Marcelo Brozović. Sada će biti na suprotnim stranama i u finalu Lige nacija.

"Jako dobro ga poznamo, zaslužio je velike pohvale za igre u klubu i reprezentaciji. Brozović je jedan od najboljih hrvatskih igrača, međutim, moramo se koncentrirati na cijelu ekipu."

Prokomentirao je i igre Ivana Perišića, ali i koliko još može Luka Modrić.

"Perišić je važan igrač ove Hrvatske, on već dugo igra za reprezentaciju, može stvoriti puno nevolja. Hrvatska ima dobre pojedince, ali mi pokušavamo raditi na našim prednostima. Savjeti za Modrića? On ne treba nikakve savjete, on sve zna sam."

Iza Rodrija je ove sezone više od 60 utakmica, međutim kazao je da se odlično osjeća.

"Prije dva dana smo dobili Italiju u jako teškoj utakmici, očekujem da će takvo biti i finale. Nisam znao u kakvom ću stanju biti na ovom turniru, ali sada sam u sjajnoj kondiciji", dodao je.

Španjolski veznjak je do sada u dresu "Furije" osvojio zlata na EP U-19, te EP U-21. Sada se nada i seniorskoj medalji.

"Bilo sjajno osvojiti još jedan trofej za španjolsku reprezentaciju, važno je osvojiti trofej i otvoriti put novim pobjedama", poručio je.

Španjolski mediji navode da je jedan od glavnih kandidata za "Zlatnu loptu".

"Bilo bi sjajno osvojiti nagradu, ali ne razmišljam o pojedinčnim trofejima jer ono što je važno su trofeji s reprezentacijom. Najvažnije je do sutra pobijedimo. Bilo bi sjajno osvojiti je, na svijetu ima mnogo velikih igrača koji zaslužuju taj trofej."

Za reprezentaciju je debitirao u ožujku 2018. u prijateljskoj utakmici protiv Njemačke, a ukupno je u dresu španjolske vrste sakupio 41 nastupa i postigao jedan pogodak.

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!