Nogomet

Unai Simon: 'Volio bih da cijeli svijet živi naš sport kao što živi Luka Modrić'

Petar Jenjić • subota, 17.06.2023.
Unai Simon: 'Volio bih da cijeli svijet živi naš sport kao što živi Luka Modrić'
Foto: FaH

Unai Simon dao je veliki intervju za Marcu gdje se osvrnuo na dolazak izbornika Luisa de la Fuentea i razlike s Luisom Enriqueom. Naravno, poseban osvrt dao je na prošli dvoboj s Hrvatskom na Europskom prvenstvu, ispadanje od Maroka na Svjetskom prvenstvu, a zatim i o Luki Modriću...

Prvi vratar španjolske reprezentacije je Unai Simon koji će protiv Hrvatske tražiti titulu pobjednika Lige nacija.

Igraj na Hrvatska - Španjolska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Još jedno finale, da vidimo kako će to završiti u nedjelju. Stvarno želim donijeti trofej kući. Igrali smo tri utakmice s De la Fuenteom, u procesu smo tranzicije. Praktički smo isti igrači, ista je ideja o visokom pritisku, ali postoje nijanse između Luisa Enriquea i njega", rekao je Simon u razgovoru za Marcu.

Hrvatska će biti izuzetno težak protivnik.

"Svačija je igra drugačija, a ista ta Hrvatska može nam ući s leđa, kao što pokušavamo i mi. Protiv Italije, vidjevši da je obrana sastavljena od tri i da će pokrivati naše bekove, smatrao je da će najveća korist biti od direktnog pristupa Morata je odigrao nevjerojatnu utakmicu, ušao je kasnije Joselu i to je bilo to. Pomogli su nam u dugoj igri."

Protiv Hrvatske su igrali na prošlom Europskom prvenstvu.

"Pobjeđivali smo, vodili 3:1 u 85. minuti i oni su nam izjednačili. Ekipa je bila ta koja je izvukla utakmicu. Rekli smo da moramo dobiti taj dvoboj, a tako je na kraju i bilo. Moraš se znati natjecati jer znaš da imaš još pola sata. Ono što se dogodilo neki dan je i dalje primjer, ali Hrvatsku nećete lako pobijediti. S njima ćete se boriti za pobjedu do zadnje minute."

Na Svjetskom prvenstvu ispali su od Maroka.

"Ta nas je utakmica jako pogodila, dominirali smo u igri s loptom i dolazili do njihovog kaznenog prostora. Do penala su došli nepravedno, a do tada već sam zamišljao da smo sposobni napraviti velike stvari. Ta je eliminacija bila pomalo okrutna, no život i nogomet idu dalje, ne staju. Morate očistiti rane jer vam uskoro dolazi nova bitka."

O Luki Modriću...

"Modrić je nogomet, on je definicija nogometa. Navršit će 38 godina i ne umara se trčeći, ne gubi na kvaliteti. U njegovim godinama možda mislite da mu je dosta pritiska, da kasni, ali on se ne umara. Izgleda kao da ima 25 godina, a igra na najvišoj razini s Real Madridom. Nogometno je nadaren i suočavanje s njim nešto je što morate cijeniti, iako je on suparnik i to se može činiti čudnim. Volio bih da cijeli svijet živi naš sport kao što živi Luka Modrić."

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!