Nogomet

Bjelica: 'Livaja možda nije trebao biti niti pozvan dok se ne zna hoće li biti kažnjen za Kup'

Branimir Korać • subota, 17.06.2023.
Bjelica: 'Livaja možda nije trebao biti niti pozvan dok se ne zna hoće li biti kažnjen za Kup'
Foto: FaH

Nenad Bjelica napustio je hrvatski nogomet i preselio u Tursku gdje je preuzeo klupu Trabzonspora. Između dvije sezone nakratko se vratio u Hrvatsku gdje je gostovao u emisiji Sport nedjeljom i prokomentirao slučaj Marka Livaje...

Bjelica vrlo cijeni Livaju, ali upozorava kako kao velika zvijezda lige mora paziti na svoj svaki potez.

Igraj na utakmice Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Livaja je veliki igrač, ikona Hajduka, igrač koji nosi Hajduk već dvije godine. Igrač je to koji je dao hrvatskoj ligi kategoriju više, djeca nose majice s njegovim imenom. Svi mi koji smo na toj nekoj razini, moramo biti primjer drugima. Tako i ja zbog svoje psovke ili nečeg također nisam uvijek bio primjer drugima pa sam se ispričao zbog toga i znao da to u tom trenutku nije bilo korektno. Moramo biti svjesni u svakom trenutku što govorimo, što komentiramo, što pišemo po Facebooku, Instagramu...", kaže Bjelica za Sport nedjeljom.

Osječki stručnjak smatra kako je Livaja pogriješio skandiranjem nakon pobjede u finalu SuperSport Hrvatskog kupa protiv Šibenika.

"Njegova reakcija nakon finala Kupa nije bila korektna i vjerujem da bi se to riješilo jednom isprikom. U reprezentaciju je došao s teretom toga i možda bih ja kao trener to drugačije odradio, možda nije trebao biti niti pozvan za ovu akciju dok se ne zna hoće li biti kažnjen ili ne. Ne prizivam mu kaznu, želim mu sve najbolje, ali to nije bilo u redu, isto kao što nije bilo lijepo ponašanje tog navijača koji ga je vrijeđao. Katastrofa, dno dna. Dođeš na trening reprezentacije i koliko god mrziš nekog navijača, da mu vičeš to što su mu vikali, mislim da je dno dna i da je Savez tu morao puno bolje reagirati s osiguranjem, reakcijom, zaštiti jednostavno svojeg igrača."

Reakcija navijača bila je za osudu, a Bjelica smatra kako je Livajino skandiranje bilo okidač za ono što se dogodilo na treningu.

"Ponašanje Livaje protiv Šibenika je vjerojatno donijelo reakciju tog navijača. Bi li se to dogodilo da nije bilo ovog protiv Šibenika, ne znam. Livaja je sigurno pogriješio, ali i taj navijač koji je došao, nije bilo lijepo."

FOTO: HINA/Daniel KASAP

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!