Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti završili s nastupom na Svjetskom prvenstvu do 20 godina na osmom mjestu

Branimir Korać • subota, 17.06.2023.
Hrvatski vaterpolisti završili s nastupom na Svjetskom prvenstvu do 20 godina na osmom mjestu
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska vaterpolska reprezentacija do 20 godina na Svjetskom prvenstvu u Rumunjskoj završila je na osmom mjestu. U susretu za sedmo mjesto poražena je od Crne Gore s 12:9...

Hrvatski vaterpolisti do 20 godina poraženi su u susretu za sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rumunjskoj. Protivnik je bila Crna Gora koja je slavila s 12:9.

Igraj na utakmice SP-a u vaterpolu do 20 godina na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nije to bilo dobro izdanje Hinićevih izabranika od početka susreta, u utakmicu su ušli dekoncentrirano i nije se dugo čekalo na odvajanje Crnogoraca.

Vrlo brzo Crna Gora je pobjegla na tri gola prednosti, kasnije je prednost i rasla, a završilo je 12:9 čime je Crna Gora sedma, a Hrvatska osma na svijetu.

Bio je ovo ujedno i drugi dvoboj ovih reprezentacija na ovom SP-u, u grupnoj fazi Crna Gora je slavila na peterce, bilo je 9:9 u 32 minute nakon čega je Crna Gora bila uspješnija u raspucavanju te slavila 14:12.

U današnjem dvoboju po dva gola postigli su Toni Mozara, Vlaho Pavlić, Hrvoje Zvono i Robert Stojanac. Srđan Janović na drugoj strani postigao je pet golova.

Svjetsko prvenstvo U-20, za sedmo mjesto:
Hrvatska - Crna Gora 9:12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!