Automoto

Verstappen najbrži u kišnim kvalifikacijama, ima priliku dostići Sennu

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 18.06.2023.
Verstappen najbrži u kišnim kvalifikacijama, ima priliku dostići Sennu
Foto: EPA

Max Verstappen bio je najbrži u kvalifikacijama za Veliku nagradu Kanade koje su se vozile u Montrealu. Bio je brži od Nica Hülkenberga i Fernanda Alonsa...

Svjetski prvak Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu pobjednik je kvalifikacija za Veliku nagradu Kanade na stazi u Montrealu. Iza njega ostao je Nico Hülkenberg u Haasu, dok je treći bio Španjolac Fernando Alonso u Aston Martinu.

Današnja događanja na otoku na rijeci Sv. Lovre je obilježilo loše vrijeme. Posljednji slobodni trening koji je Verstappen dobio već je održan po kiši, a u kvalifikacijama se također vodila borba s vremenom u boksu. Neki su timovi riskirali i poslali natjecatelje na stazu s polusuhim gumama, iako uvjeti nisu baš bili pogodni za to.

Na kraju je već u zadnjem dijelu kvalifikacija padala jaka kiša, kvalifikacije su također prekinute uz crvenu zastavu zbog sudara Oscara Piastrija, a na kraju nitko nije mogao popraviti svoj uspjeh.

Četvrti je na kraju bio Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu, peti njegov momčadski kolega i sunarodnjak George Russell, a šesti Francuz Esteban Ocon iz Alpinea.

Treći kvalifikacijski krug propustio je Charles Leclerc, da bi Hulkengerg naknadno zaradio kaznu od tri mjesta pa će tako na koncu startati kao peti. Istu kaznu zaradio je i Carlos Sainz koji će startati kao 11.

U nedjelju će i svjetski prvak i vodeći u poretku Verstappen loviti novi rekord - prekretnicu u karijeri. Pobijedi li i u Montrealu, vozač koji već ima 53 boda prednosti pred kolegom iz Red Bulla Sergiom Perezom iz Meksika koji je danas bio tek 12., stići će po broju pobjeda legendarnog Brazilca Ayrtona Sennu.

Verstappen je u Barceloni početkom mjeseca ostvario jubilarnu 40. pobjedu, Senna ih je u karijeri skupio 41. Na vječnoj ljestvici na prvom je mjestu Britanac Lewis Hamilton sa 103 pobjede, Nijemac Michael Schumacher i Sebastian Vettel imaju 91, odnosno 53. Francuz Alain Prost je 51. Senna je peti, a Verstappen šesti.

Utrka za Veliku nagradu Kanade starta od 20 sati.

FOTO: EPA/STR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!