Nogomet

Kicker: 'Tko zna, možda Dalić baš večeras stavi Sosu u izlog'

Petar Jenjić • nedjelja, 18.06.2023.
Kicker: 'Tko zna, možda Dalić baš večeras stavi Sosu u izlog'
Foto: FaH

Njemački Kicker donosi tekst o Borni Sosi koji bi vrlo lako mogao napustiti Stuttgart. Iako su već postojali interesi drugih klubova, prvenstveno Bayer Leverkusena, vodstvo njegovog kluba tražilo je više od ponuđenog...

Večeras bi od prve minute u finalu Lige nacija mogao krenuti i Borna Sosa, a članak o njemu donosi Kicker koji ističe da bi vrlo vjerojatno mogao biti po posljednji put u izlogu.

Igraj na Hrvatska - Španjolska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Njemački list navodi da bi Sosa "u nedjelju navečer trebao biti posljednji put u izlogu na duže vrijeme", iako ostaje pitanje hoće li igrati, s obzirom na to da je na njegovoj poziciji u polufinalu bio Ivan Perišić.

"Sezona u Stuttgartu imala je uspone i padove. Sosa je morao preuzeti nepopularnu ulogu lijevog beka kod Bruna Labbadije u njegovoj formaciji s četvoricom što je pokazalo još jednom obrambene deficite Hrvata. Uz svu napadačku moć koja nedvojbeno pokazuje dobru vrijednost takvog igrača, posebno klubovi iz Premiershipa primjećuju te obrambene slabosti. A na otoku, osim dinamičnosti, bitna je i dobra fizička sprema", piše Kicker.

Već se ranije pisalo o Sosinoj želji za odlaskom iz kluba koji je spasio sezonu u dodatnim kvalifikacijama za ostanak u Bundesligi.

"Serie A ili La Liga za njegov sofisticirani stil igre puno više leži. Međutim, je li to dovoljno za stvarno velike klubove, koji u slučaju sumnje imaju tendenciju zamijeniti igrača? Za rođenog Zagrepčanina zimus se zanimao Bayer Leverkusen, aspirant na Ligu prvaka. Budžet za tu poziciju bio je deset milijuna eura, nedovoljno za glavne i odgovorne u Stuttgartu koji su tada imali na umu 15 do 20 milijuna eura. Mogu li tu svotu doista dobiti za Sosu, čiji je ugovor do 2025. godine? Tko zna, možda ga Dalić baš ovu nedjelju navečer stavi u izlog", zaključuje autor teksta.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!