Nogomet

Dalić: 'Teško nam je, Luka će sam odlučiti što dalje, možemo biti ponosni na ovu reprezentaciju'

Krešimir Milić • ponedjeljak, 19.06.2023.
Dalić: 'Teško nam je, Luka će sam odlučiti što dalje, možemo biti ponosni na ovu reprezentaciju'
Foto: Pixsell

Izbornik je prokomentirao finalnu utakmicu i zahvalio se navijačima na velikoj podršci. Nije skrivao tugu nakon poraza od Španjolaca…

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić nije skrivao tugu nakon poraza u finalu po receptu kojim je često njegova momčad izlazila pobjednički. Španjolska je slavila nakon boljeg raspucavanja jedanaesteraca. Dalić je kazao kako je tužan, ali i ponosan na dosadašnje rezultate njegove momčadi.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Čestitam prvo Španjolcima, a onda i svojim igračima na ovoj utakmici. Želim se najviše zahvaliti navijačima koji su nam pružili veliku podršku. Utakmica je bila velika borba, ali ovaj put nismo uspjeli na penale što smo dosad uspijevali. Šteta, izgubili smo, ali moramo biti ponosni na ovo sve što je Hrvatska napravila u Ligi nacija. Borili smo se, došli do finala, ali velika je šteta što ga nismo osvojili. Tako je sve u nogometu. Nekad dobiješ, nekad izgubiš", rekao je Dalić pa dodao:

"Veliki ulog, teška utakmica, dobar protivnik. Možda nam je nedostajalo malo više konkretnosti prema naprijed. No nisu ni oni ništa stvorili u napadu. S te strane malo nam je falilo u tom dijelu. Nama je bilo i teže nakon polufinala u kojem smo isto odigrali 120 minuta. Odigrali smo konkurentno s njima i nisu nam ništa napravili."

Bilo je pitanja i o izmjenama.

"Ne mogu sad puno o tome razmišljati. Teško nam je zbog tog poraza, ali idemo dalje."

Kako je Modrić reagirao nakon utakmice?

"Kao i svi mi. Teško nam je. Prvo zbog nas sami i ovih ljudi koji su došli u Rotterdam. Mislim da je bilo barem 35 tisuća Hrvata danas ovdje koji su navijali zdušno. To je mali žal. Luka će na kraju sam odlučiti što i kako dalje. On, Brozović, Kovačić i Perišić danas su bili fenomenalni. Veterani, takoreći ili kako ih mi zovemo senatori, istrčali su 120 minuta bez sekunde stajanja. Možemo samo biti ponosni s ovakvom reprezentacijom", zaključio je Dalić.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!