Nogomet

Hrvatska je bila kobna za Španjolsku u prvom izdanju Lige nacija, u drugom je Furija pala u finalu

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.06.2023.
Hrvatska je bila kobna za Španjolsku u prvom izdanju Lige nacija, u drugom je Furija pala u finalu
Foto: FaH

Pobjednik trećeg izdanja Uefine Lige nacija je reprezentacija Španjolske. U finalu je bila bolja od Hrvatske u raspucavanju s 11 metara...

I dok je Hrvatskoj ovo bio prvi plasman na završni turnir Lige nacija, Španjolcima je ovo bilo drugo finale. Iz drugog pokušaja u borbi za trofej bili su uspješni.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Završni turnir nisu vidjeli 2019. godine kada je baš Hrvatska bila kobna i ostavila ih bez završnice. Naime Španjolska je u skupini s Hrvatskom i Engleskom zauzela drugo mjesto, u svom posljednjem susretu u skupini gostovala je na Maksimiru i upisala poraz 3:2.

Da je Španjolska u tom susretu upisala pobjedu, bez obzira na ishod posljednjeg dvoboja između Engleske i Hrvatske, završila bi na prvom mjesto. No, sjećamo se, Tin Jedvaj pogodio je dva puta, drugi put u sudačkoj nadoknadi, te tako pružio Hrvatskoj priliku na Wembleyju koja nije iskorištena, Engleska je slavila s 2:1 i otišla na završnicu.

U prošlom izdanju Lige nacija Španjolci su bili uspješniji i izborili su završnicu pa čak i finale. U polufinalu su golovima Ferrana Torresa s 2:1 bili bolji od Italije, ali je u finalu Francuska slavila s 2:1. Vodila je Španjolska golom Oyarzabala, ali Francuzi su napravili preokret.

Ove godine Španjolci su ipak završili na vrhu.

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!