Ostali sportovi

Hrvatski olimpijski odbor svečano ispratio dio sportaša na Europske igre

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 19.06.2023.
Hrvatski olimpijski odbor svečano ispratio dio sportaša na Europske igre
Foto: FaH

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) priredio je svečani ispraćaj skupini sportašica i sportaša uoči odlaska na treće Europske igre (21. lipnja - 2. srpnja), kojima je domaćin Poljska...

Svečanosti u zagrebačkom hotelu Zonar nazočili su predstavnici sedam sportova: Filip Špoljarec (badminton), Sara Beram i Nikolina Ćaćić s trenerom Franjom Kristićem (boks), Lucija Lesjak, Anđelo Kvesić i Enes Garibović s trenerima Danilom Domdjonijem, Danijelom Vučićem i Esadom Garibovićem (karate), Matija Marinić (kanu/slalom), Dorja Blažić, Andrea Majdandžić i Janko Leskovac (mačevanje), Luka Martinović i Matej Nevešćanin s trenerom Šimom Perićem (skokovi u vodu), Petar Gorša, Miran Maričić i Josip Sikavica s trenerom Damirom Bošnjakom (streljaštvo).

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša istaknuo je da će Hrvatska u Poljskoj nastupiti s 131 sportašem i sportašicom na najvećem ovogodišnjem sportskom događaju u Europi i drugom najvećem višesportskom natjecanju, nakon OI. Dodao je da su Europske igre u čak 18 sportova ujedno i olimpijske kvalifikacije za 2024., te poželio našim predstavnicima što veći broj ostvarenih normi.

O nastupu u Poljskoj govorio je iskusni strijelac Petar Gorša (srebro u trostavu na prvim EI u Bakuu 2015.), koji je izrazio optimizam spram nastupa svih strijelaca, uključujući i reprezentativne kolege iz discipline trap, a jednako tako i za budućnost hrvatskog streljaštva.

Karataš Anđelo Kvesić je kazao kako, unatoč najjačoj europskoj konkurenciji, odlazi s ambicijom osvajanja zlatnog odličja (srebro ima u kolekciji s Igara u Minsku 2019.), a velika su mu očekivanja i od dviju karataških uzdanica (Lesjak i Garibović), s kojima tvori reprezentativni tercet.

Posebno atraktivni medijima su bili boksačica Nikolina Ćaćić i skakač u vodu Matej Nevešćanin koji će na svečanosti otvaranja Igara 21. lipnja u Krakovu nositi hrvatsku zastavu. Osim što su oboje zahvalili na iskazanoj počasti, odnosno na HOO-ovu imenovanju za stjegonoše, iskazali su i ambiciju za osiguravanjem olimpijskih normi u svojim sportovima, makar je kontinentalna konkurencija uistinu za svaki respekt.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!