Nogomet

Dinamo krenuo s pripremama: 'U ovoj fazi je najbitnije da se dobro radi i da se nitko ne ozlijedi'

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.06.2023.
Dinamo krenuo s pripremama: 'U ovoj fazi je najbitnije da se dobro radi i da se nitko ne ozlijedi'
Foto: FaH

Igor Bišćan okupio je igrače na koje je mogao računati na početku priprema za novu sezonu. Dosta ih je još odsutno i momčad će se kompletirati u hodu...

S pripremama je krenuo i aktualni prvak Dinamo, u ovom trenutku dosta okrnjen zbog reprezentativnih obaveza dijela igrača. Njih četvorica jučer su sudjelovala u finalu Lige nacija.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Na kraju jako kvalitetno, lijepo i uspješno, drugo mjesto u toj konkurenciji. Ne treba zaboraviti da se igralo i prije, imali smo jako tešku grupu i ostvaren je veliki uspjeh. Malo je nedostajalo da to bude stvarno idealno, ali možemo biti zadovoljni i ponosni. Posebno mi u Dinamu jer smo imali zavidan broj igrača na završnici i dečki su konkretnim doprinosom pomogli da se osvoji drugo mjesto. Nije to slučajno, čestitke svima, posebno mojim igračima", kaže Igor Bišćan.

Bišćan je krenuo s dijelom igrača koji su bili na posudbi i s dijelom onih koji su u Maksimiru završili sezonu.

"S vremenom ćemo se kompletirati. Tu je 20-ak igrača i to će izgledati bitno drugačije na kraju priprema. Prvi dan je donio uvodni trening. Vidi se da su dečki motivirani, tu su neki s posudbe, oni koji su završili sezonu i jedan novi, šareno društvo. U ovoj fazi je najbitnije da se dobro radi i da se nitko ne ozlijedi, kada se kompletiramo, bit ćemo u dobrom stanju."

Pripreme neće biti oidealne i Bišćan je morao posložiti drugačiji način rada nego u idealnoj situaciji.

"Specifične su pripreme, nije to onih klasičnih 6-7 tjedana jer nema vremena za to. Polako ćemo igrače uključivati u rad, prvu utakmicu na pripremama imamo već ovdje, zatim idemo u Sloveniju. Tamo će se naporno raditi, imat ćemo i utakmice, moramo sve dobro posložiti da igrači prije početka budu u dobrom stanju."

U Dinamo je zasad stigao samo Francuz Maxime Bernauer, ali transfera, ulaznih i izlaznih, bit će još.

"Teško je predvidjeti transfere. Novi dečko je ok, uvijek trener i suigrači jedva čekaju prvi trening novog igrača da se vidi o čemu se tu radi. Trebat će mu par dana da se adaptira na treninge, da prođe prvi umor i dobro se upozna sa suigračima. Osim toga jezik je mala barijera u smislu brze adaptacije, ali i to će kratko trajati. Vjerujem da će biti dobar za nas."

Nova sezona bit će otvorena s dva susreta protiv Hajduka.

"Malo specifično, ali u neku ruku nije loše. I te utakmice će ući u fond onih u kojima ćemo saznati neke stvari o igračima prije onog najvažnijeg, a to su kvalifikacije za europska natjecanja. Tu ćemo dobiti konkretniju sliku."

Na Maksimiru će isto tako sa zanimanjem pšratiti i ždrijeb Lige prvaka.

"Od tih osam protivnika ima onih koje ne bi bilo loše izbjeći, ali realno nitko od njih ne želi dobiti nas. Koncentrirat ćemo se na sebe, a nakon ždrijeba upoznati i protivnika."

Na prvom treningu bili su Danijel Zagorac, Ivan Nevistić, Antonio Rajić, Boško Šutalo, Petar Bočkaj, Maxime Bernauer, Jakov Gurlica, Dino Perić, Daniel Štefulj, Luka Lukanić, Josip Mišić, Robert Ljubičić, Marko Soldo, Jakov-Anton Vasilj, Luka Vrbančić, Bartol Barišić, Josip Drmić, Dario Špikić, Fran Topić, Antonio Marin i Gabriel Rukavina.

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!