Nogomet

Kustić: 'Napravili smo povijesni rezultat, vjerujem da ćemo s Modrićem zajedno u nove borbe'

ponedjeljak, 19.06.2023.
Kustić: 'Napravili smo povijesni rezultat, vjerujem da ćemo s Modrićem zajedno u nove borbe'
Foto: Zvonko Kucelin/HINA

Predsjednik HNS-a dao je osvrt na završnicu Lige nacija. Dotakao se i očekivanja na U-21 Europskom prvenstvu te teme nacionalnog stadiona…

Hrvatska je reprezentacija sa završnice Lige nacija vratila se sa srebrom. Bolja je u finalu bila reprezentacija Španjolske nakon raspucavanja jedanaesteraca. Predsjednik HNS-a Marijan Kustić izjavio je u Dnevniku HTV-a kako je ponosan na veliki rezultat hrvatskih nogometaša.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nije bilo baš sna, ali napravili smo veliki rezultat, tj. naši igrači su napravili povijesni rezultat. To sam im rekao i u svlačionici. Cijeli svijet nam se divi. Igrati u Rotterdamu i dovesti 35.000 naših navijača, fenomenalno navijanje i protiv Nizozemske i Španjolske, to pokazuje zajedništvo i jedinstvo. Još jednom hvala svima na tome", rekao je Kustić.

Ostalo je i dalje otvoreno pitanje za kapetana Luku Modrića hoće li nastaviti igrati za reprezentaciju i do Eura 2024. godine.

"Već sam više puta rekao da je to čovjek koji me iz treninga u trening i iz utakmice u utakmicu fascinira svojim odnosom prema Hrvatskoj i reprezentaciji. Fenomenalna osoba, vjerujem da će biti tu, a ja poštujem njegovu odluku. Vjerujem da ćemo svi zajedno dalje ići u nove borbe."

Smatra i da Ivan Perišić te Marcelo Brozović se neće tako brzo oprostiti od reprezentacije.

"Imamo mi i dobrih mladih igrača, a kad se sve to ukomponira, što Zlatko Dalić radi sjajno sa stožerom, da ćemo i dalje polučivati odlične rezultate."

U srijedu započinje U-21 Europsko prvenstvo na kojem sudjeluje i Hrvatska, a Kustić ima želju da završe među prve tri reprezentacije te se po prvi put kvalificiraju na Olimpijske igre.

"Vjerujem u naše mlade dečke i izbornika Skočića. Imamo pravo vjerovati da ćemo napraviti dobar rezultat, kazao je predsjednik HNS-a."

Prokomentirao je još jednom vrijeđanje Marka Livaje s tribina na Rujevici.

"Nulta stopa tolerancije na pozivanje na rasizam, mržnju i nasilje. Kao Savez ukazujemo na to. Sustav mora poraditi na tome. Kad vidimo i neke utakmice u Europi, drugačije je to klupskim utakmicama, postoji rivalitet, ali mora se poraditi dosta na tome."

Zaključio je na temu nacionalnog stadiona.

"Ovi rezultati su veliki poticaj da krenemo u poboljšanje infrastrukture. Krenuli smo u izradu hibridnih travnjaka, a nadam se da ćemo do nove godine pripremiti dokumentaciju za kamp. Nadam se da će se uskoro pripremiti dokumentacija za izgradnju stadiona", rekao je Kustić u Dnevniku HTV-a.

FOTO: HINA/Zvonko KUCELIN

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!