Košarka

Crnogorke šokirale Talijanke i plasirale se u četvrtfinale Eurobasketa

Krešimir Milić • ponedjeljak, 19.06.2023.
Crnogorke šokirale Talijanke i plasirale se u četvrtfinale Eurobasketa
Foto: FaH

Senzacionalnom pobjedom osigurale su četvrtfinale. U četvrtfinale ide i Češka koja je slavila protiv Grčke…

Crna Gora i Češka slave plasman u četvrtfinale FIBA ženskog EuroBasketa 2023. nakon što su ostvarile pobjede protiv favoriziranih Italije i Grčke za prolaz dalje iz Tel Aviva.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U dvije utakmice kvalifikacija za četvrtfinale odigrane u ponedjeljak navečer, Crna Gora je pobijedila Italiju i sada će igrati protiv Francuske u osmini finala natjecanja, dok je Češka dobila dramatičnu utakmicu protiv Grčke za susret s Mađarskom.

Nije se puno šansi u prognozama davalo reprezentativkama Crne Gore u utakmici s Italijom, a još manje da će pobjedu ostvariti dvoznamenkastom razlikom. Slavile su 63:49 (22:8, 13:14, 13:9, 15:18) u utakmici nokaut faze i osigurale četvrtfinale.

Prvo ime susreta po broju poena kod Crnogorki bila je Milica Jovanović sa 17 poena i osam skokova, a pratila ju je Marija Leković s 15 i četiri skoka. Igračica utakmice ipak je bila Natasha Mack s double-double učinkom od 13 poena i 15 skokova. Kod Talijanki dvoznamenkasti broj poena ubacila je tek Olbis Andre koja je utakmicu završila s 10 poena i tri asistencije.

Ovo je treći put da je Crna Gora stigla do ove faze turnira, nakon što je to učinila i 2011. na svom debiju i 2015. godine.

Očekivanjima je prkosila danas i Češka koja je slavila 79:76 (22:22, 19:20, 20:19, 18:15) protiv Grčke. Mariella Fasoulu ubacila je 26 poena i upisala 13 skokova, dok je Artemisa Spanoua dodala 22 poena te šest skokova i pet asistencija, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv Čehinja. Petra Holesinka ubacila je 19 poena i upisala osam asistencija za pobjedničku momčad.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!