Nogomet

Dalić: 'Brinu jer razmišljam svojom glavom i biram reprezentaciju i igrače koji će igrati'

Krešimir Milić • ponedjeljak, 19.06.2023.
Dalić: 'Brinu jer razmišljam svojom glavom i biram reprezentaciju i igrače koji će igrati'
Foto: Daniel Kasap/HINA

Izbornik se dotaknuo svoje budućnosti u reprezentaciji, a osvrnuo se i na kritike. Kazao je i kako će Modrić sam odlučiti o svom nastavku puta u reprezentaciji te da se sad kapetana pusti da odmori…

Hrvatska nogometna reprezentacija iz Rotterdama se vratila u Zagreb sa srebrnom medaljom nakon trećeg izdanja Lige nacija. To je treća hrvatska medalja na velikom natjecanju u pet godina, a u mandatu Zlatka Dalića osvajalo se još srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji te bronca u Kataru.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon povratka u Hrvatsku u Dnevniku Nove TV gostovao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Govorio je o iskustvima u završnici Lige nacija, svojoj budućnosti, a kratko se osvrnuo i na Luku Modrića.

"Luka će odlučiti što i kako učiniti. On je potreban ovoj reprezentaciji. Žao mi je svih nas, a posebno njega što nismo osvojili to zlato, taj trofej. Bila bi to naša kruna, kruna njegove karijere. Neka se sada malo odmori, pustite ga. "

Upitan je i za svoju budućnost na klupi reprezentacije.

"Prvo sam trebao otići nakon Rusije. Ostao sam. Pa nakon Katara, pa Lige nacija. Ali, kad nešto učiniš, najbolje je napraviti korak unatrag. Vuče me Hrvatska i nema mi boljeg posla od onoga što tamo radim. Čak i puno jača reprezentacija, država puno veća od Hrvatske, ne može tvrditi da je u pet godina osvojila tri medalje. Ponosan sam na svojih pet godina, na našu reprezentaciju, na igrače, na ono što smo postigli. Posebno sam ponosan na svoju karijeru. Kritika će uvijek biti, one su dio našeg folklora. Ovdje sam za dobrobit ovih drugih ljudi. Nikad nikome nisam rekao ružnu riječ. Ako sam negdje pogriješio, ispričavam se. Ako izgubimo, ja ću preuzeti odgovornost. Nakon Europskog prvenstva rekao sam da sam pogriješio i da ću nastaviti napredovati. I jesam", rekao je Dalić pa nastavio:

"Smetam kad kažem da sam vjernik, kad kažem hvala braniteljima, brinu jer razmišljam svojom glavom i biram reprezentaciju i igrače koji će igrati. Ne biraju ih novinari, ne biraju ih menadžeri, biram ih ja. Smetam što nisam otišao iz Hrvatske jer sam ostao ovdje poslati poruku mladima da ostanu u Hrvatskoj i unaprijede zemlju. Zato me kritiziraju."

Foto: HINA/ Daniel KASAP

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis20.06.2023. u 11:44
    većina izjava stoji, ali zlatko, nije potrebna propaganda da bi se veličalo dostignuće koje je samo po sebi vrhunsko: francuska: 2018. sp zlato 2021. ln zlato 2022. sp srebro argentina: 2019. ca bronca 2021. ca zlato 2022. sp zlato 2023. finalissima zlato italija: 2021. ep zlato 2021. ln srebro... [više na forumu]
    cameosis