Nogomet

Turci slavljem protiv Walesa preuzeli prvo mjesto u skupini s Hrvatskom, zabio bivši napadač Hajduka

HINA, Krešimir Milić • ponedjeljak, 19.06.2023.
Turci slavljem protiv Walesa preuzeli prvo mjesto u skupini s Hrvatskom, zabio bivši napadač Hajduka
Foto: EPA

Wales je ostao s igračem manje u 41. minuti, što je olakšalo Turcima put do pobjede. Nogometaši Armenije su ranije u ovoj skupini pobijedili kod kuće Latviju...

Nogometaši Turske stigli su do druge uzastopne pobjede u kvalifikacijama za EURO 2024 u skupini D, u kojoj je i Hrvatska, svladavši u Samsunu Wales s 2:0 .

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Turci su teškom mukom došli do pobjede, iako im je posao olakšao crveni karton Joea Morella u 41. minuti. Početkom drugog dijela Calhanoglu je promašio penal, ali je u 72. minuti bivši napadač Hajduka Umut Nayir konačno pogodio za vodstvo. Na 2:0 je u 80. minuti povećao Arda Guler.

Nogometaši Armenije su ranije u ovoj skupini pobijedili kod kuće Latviju. Armenci su u petak s 4:2 srušili u gostima Velšane, a u ponedjeljak su u Erevanu slavili protiv Latvije s 2:1 golom u 91. minuti iz penala. Latvijci su u petak izgubili u Rigi od Turske 2:3 golom također u sudačkoj nadoknadi, u 97. minuti.

Turci vode na ljestvici s devet bodova, Armenija je druga sa šest, a Hrvatska ima četiri boda s utakmicom manje od Armenaca i dvije utakmice manje od Turaka.

U ostalim susretima Engleska je na Old Traffordu demolirala Makedoniju s 7:0 uz tri gola Bukayo Sake, Francuska je kod kuće slavila nad Grčkom 1:0 golom Kylliana Mbappea iz penala, dok je Švicarska odigrala doma sa Rumunjskom 2:2 nakon što su vodili s 2:0 do 90. minute. Slovenija i Danska su u Ljubljani igrali 1:1, dok je Kazahstan nastavio s iznenađenjima svladavši u gostima Sjevernu Irsku s 1:0.

Kvalifikacije za Euro 2024.
Irska – Giblartar 3:0
Francuska – Grčka 1:0
Engleska – Sjeverna Makedonija 7:0
Ukrajina – Irska 1:0
Armenija – Latvija 2:1
Turska – Wales 2:0
Finska – San Marino 6:0
Sjeverna Irska – Kazahstan 0:1
Slovenija – Danska 1:1
Švicarska – Rumunjska 2:2
Izrael – Andora 2:1
Bjelorusija – Kosovo 2:1

Foto: EPA/STR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!