Tenis

Bivša druga tenisačica svijeta završava karijeru s 27 godina

Petar Jenjić • utorak, 20.06.2023.
Bivša druga tenisačica svijeta završava karijeru s 27 godina
Foto: EPA

Anett Kontaveit zaključit će karijeru nakon nastupa na ovogodišnjem Wimbledonu. Objavila je to na svojim društvenim mrežama, a kao razlog navode se zdravstveni problemi...

Tenisku karijeru, ranije od očekivanog, završit će Anett Kontaveit koja je na svojim službenim stranicama objavila kraj profesionalnog igranja nakon Wimbledona.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Završavam karijeru kao profesionalka. Nakon nekoliko posjeta liječnicima i konzultacija s medicinskim timom, utvrđeno je da imam problema s diskom u donjem dijelu leđa što mi onemogućuje daljnji nastavak natjecanja. Zastavu Estonije donijela sam na teniske terene i igrala pred navijačima diljem svijeta. Poslije Wimbledona, na kojem ću dati sve od sebe da ostvarim dobar rezultat, spremna sam za nove izazove."

Kontaveit je u lipnju prošle godine bila druga igračica svijeta, a najbolji rezultat na Grand Slamu bio joj je četvrtfinale Australian Opena 2020. godine. Igrala je i četvrta kola Roland-Garrosa i US Opena te treće kolo Wimbledona.

Na WTA Touru odigrala je 17 finala i pri tome osvojila šest trofeja. Posljednji je stigao u St. Peterburgu u veljači prošle godine.

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!