Nogomet

Srbija želi ostati na maksimalnom učinku, slijedi gostovanju u Razgradu

Petar Jenjić • utorak, 20.06.2023.
Srbija želi ostati na maksimalnom učinku, slijedi gostovanju u Razgradu
Foto: EPA

U susretu četvrtog kola kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo, nogometaši Srbije gostuju kod Bugarske. Dvoboj skupine G bit će prilika gostima ostati na maksimalnom učinku, s obzirom na slab start Bugara...

U susretu četvrtog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo reprezentacija Srbije odlazi na gostovanje kod Bugarske, u potrazi za ostankom na maksimalnom učinku u skupini G.

Igraj na Bugarska - Srbija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bugari su ostvarili definitivno razočaravajuć rezultat prije nekoliko dana na gostovanju kod Litve s kojom su remizirali 1:1, iako im je protivnik već nakon 17 minuta igre ostao s igračem manje. Međutim, nisu uspjeli dva puta probiti protivničku obranu.

Upravo joj je to bio prvi postignut pogodak, ali i prvi osvojeni bod. To je dovoljno za posljednje mjesto nakon tri odigrane utakmice, a isti učinak, s jednim odigranim kolom manje, ima upravo Litva. U prve dvije utakmice kvalifikacija upisala je dva poraza, od Mađarske i Crne Gore, uz gol razliku 0:4.

S druge strane, Srbija drži prvo mjesto nakon pobjeda protiv Litve i Crne Gore, a u obje utakmice slavila je s 2:0. Iako nije briljirao u Juventusovoj sezoni, Dušan Vlahović zabio je tri pogotka, a jedan je dodao Dušan Tadić. S obzirom na ispadanje na penale od Škotske u prošlim dodatnim kvalifikacijama, ovoga puta ne žele ništa prepustiti slučaju.

To ih je stavilo u dobru situaciju uoči ovog dvoboja u koji ulaze nakon prijateljskog dvoboja protiv Jordana i pobjede u Beču rezultatom 3:2. Junak susreta bio je Dejan Joveljić koji je u zadnjih deset minuta zabio dva gola za preokret.

Ove dvije susjedne zemlje do sada su se susrele samo dva puta, prvi put 2008. godine, a zatim i dvije godine kasnije. U oba dvoboja slavila je Srbija s ukupnom gol razlikom od 7:1.

Što su rekli

Mladen Krstajić, izbornik Bugarske: "Kakav će biti rezultat? Ja bih najviše volio da pobijedimo. Takva je situacija, kraj je sezone, neki igrači nisu u ritmu, ne igraju. Normalno je, kada imate dvije utakmice u tri dana, da napravite neke korekcije i ubacite svježe igrače. Nemamo mogućnosti kao Srbija da možemo igrati u Beču s jednom ekipom, a sutra protiv nas s drugom. Nadam se da ćemo ovdje imati u budućnosti takve opcije."

Dušan Tadić, igrač Srbije: "Znamo koliko je bitno da dođemo do pobjede. Maksimalno smo fokusirani, pripremili smo se i fizički i mentalno, znamo svi što nas čeka. Želimo pobjedu u sutrašnjoj utakmici, a svaki susret sa susjednom državom na neki je način derbi. Kad se obuče dres reprezentacije, druga motivacija nije potrebna, onda nije važno tko je na drugoj strani."

Mjesto, vrijeme, suci

Huvepharma Arena, Razgrad, 20:45

Sudac: Craig Pawson (Engleska)

Nedostaju

Bugarska: (-)

Srbija: (-)

Zadnji susret

Ove dvije reprezentacije odigrale su sve skupa dvije međusobne utakmice, a posljednju još daleke 2010. godine. Bio je to prijateljski dvoboj koji je s minimalnih 1:0 otišao na stranu Srbije.

Prognoza

Srbija je favorit i kao takav će se postaviti večeras. Bugarska bi itekako mogla zaprijetiti, ali sve osim pobjede gostiju ipak bi bilo veliko iznenađenje.

FOTO: EPA/ANDREJ CUKIC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!