Nogomet

Novi nastup za brigu Nijemaca, Senegal u odličnom susretu svladao Brazil

Branimir Korać • srijeda, 21.06.2023.
Novi nastup za brigu Nijemaca, Senegal u odličnom susretu svladao Brazil
Foto: EPA

Osim kvalifikacijskih susreta za Europsko prvenstvo, u utorak je na rasporedu bio i niz prijateljskih susreta. Pobjedama su se istaknuli Kolumbija i Senegal koji su slavili protiv favorita...

Južna Koreja je u Daejeonu ugostila reprezentaciju Salvadora i nakon velike borbe remizirala 1:1. Bio je to zanimljiv susret u kojem su Korejci imali posjed i prilike, vodili od 49. minute golom Ui-Jo Hwanga s početka drugog dijela, ali Salvador je izbjegao poraz golom Alexandera Roldana iz završnice susreta.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Japan je s druge strane bio vrlo uvjerljiv protiv Perua. Visoko ga je svladao s 4:1 uz odličnu realizaciju u susretu u kojem je konačni rezultat ipak malo previsok. Hiroki Ito, Kaoru Mitoma, Junya Ito i Daizen Maeda odveli su Japan do visokih 4:0 prije nego je Christofer Gonzales smanjio na 4:1.

Njemačka u zadnja četiri nastupa ima tri poraza i remi. Jedino je remizirala protiv Ukrajine, a izgubila je od Belgije, Poljske i sada Kolumbije. Bila je to još jedna loša i razočaravajuća predstava, a Kolumbija je zasluženo slavila golovima Luisa Diaza i Juana Cuadrada.

Razočaravajuća večer i za Brazil koji je u Lisabonu izgubio od Senegala s 4:2. Već u 11. minuti Lucas Paqueta je pogodio za vodstvo, ali Senegal radi preokret golovima Habiboua Dialla, Sadia Manea i autogolom Marquinhosa. Upravo Marquinhos je smanjio u 58. minuti, ali do kraja susreta Brazil nije došao do poravnanja da bi mane u 97. minuti postavio konačnih 4:2.

Remi je viđen u dvoboju između Alžira i Tunisa. Završilo je 1:1, a oba pogotka pala su u prvom poluvremenu. Prvo je Tunis poveo golom Montassara Talbija, a zatim je izjednačio Riyad Mahrez iz penala.

Visok poraz upisala je u Podgorici Crna Gora koja je poražena od Češke s 4:1. Mojmir Chytil, Michal Sadilek, Lukas Provod i Adam Hložek bili su strijelci za Češku, a počasni pogodak za Crnu Goru postigao je Driton Camaj. Vladan Bubanja odradio je cijelo drugo poluvrijeme.

Prijateljske utakmice:
Južna Koreja - Salvador 1:1
Japan - Peru 4:1
Njemačka - Kolumbija 0:2
Brazil - Senegal 2:4
Alžir - Tunis 1:1
Crna Gora - Češka 1:4

FOTO: EPA/JIJI PRESS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!