Nogomet

Dinamo, Osijek i Rijeka danas će saznati protivnike u Europi

Krešimir Milić • srijeda, 21.06.2023.
Dinamo, Osijek i Rijeka danas će saznati protivnike u Europi
Foto: FaH

Određene su već podskupine pa Dinamo može ždrijeb spojiti s Plemićima. Osijek i Rijeka kreću od drugog pretkola Konferencijske lige…

Krovna europska nogometna organizacija UEFA od ove sezone ima praksu na sam dan ždrijeba svojih natjecanja u 9 sati objaviti podgrupe kojima se sužava potencijalni broj suparnika određenog kluba.

Ždrijeb 2. kola kvalifikacija za Ligu prvaka danas je na rasporedu od 12 sati u Nyonu, a tad će protivnika doznati zagrebački Dinamo. Plavi kao nositelji tako mogu igrati s Astana ili Dinamo Tbilisi, Hamrun Spartans ili Maccabi Haifa, Urartu ili HŠK Zrinjski i Aris Limassol. Prve utakmice se igraju 25. i 26. srpnja dok su uzvrati 1. i 2. kolovoza.

Protivnike u 2. kolu kvalifikacija Konferencijske lige danas od 13 sati doznat će Osijek i Rijeka. Na Pampasu bi mogli igrati Bohemians, Kalmar, Žalgiris, ZTE i Auda, dok Riječani za suparnika mogu dobiti Luzern, Gzira ili Glentoran, Dukagjini ili Europa, Penybont ili Santa Coloma i Celje. Prvi dvoboji igraju se 27. srpnja dok su uzvrati 3. kolovoza.

Hajduk je četvrti hrvatski predstavnik u europskim natjecanjima, a uključuje se u njih od 3. kola kvalifikacija Konferencijske lige, a ždrijeb za tu fazu je predviđen 24. srpnja.

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Čuvaj se francuske glave

    Piše: Branimir Korać

    Čuvaj se francuske glave

    Uz sve one lijepe trenutke koji su obilježili dosadašnja europska prvenstva, bilo je i onih ružnih. Prisjetit ćemo se dva vrlo eksponirana...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!