Tenis

Briljantna Donna Vekić izbacila aktualnu osvajačicu Wimbledona i treću igračicu svijeta!

Petar Jenjić • srijeda, 21.06.2023.
Briljantna Donna Vekić izbacila aktualnu osvajačicu Wimbledona i treću igračicu svijeta!
Foto: EPA

Donna Vekić odigrala je sjajan meč u osmini finala WTA turnira u Berlinu. Nakon nešto više od dva sata igre slavila je protiv treće tenisačice svijeta, Jelene Ribakine...

Jednu od najvećih pobjeda u karijeri upisala je Donna Vekić koja je u osmini finala WTA turnira u Berlinu slavila protiv treće tenisačice svijeta i aktualne wimbledonske pobjednice Jelene Ribakine.

Igraj na WTA Berlin na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kazahstanska tenisačica uzela je prvi set sa 7:6, ali u preostala dva nije uspjela izboriti nijednu break loptu, a svoj je servis ispustila po jednom u svakom. Vekić je na koncu slavila sa 6:7, 6:3, 6:4 nakon dva sata i 16 minuta igre.

U prvom setu nismo vidjeli nijedan break, a dvije šanse protivnice spasila je hrvatska tenisačica. Ipak, posustala je u 13. igri u kojoj je Ribakina slavila sa 7:1.

Puno bolje odigrala je Vekić drugi set u kojem nije dopustila nijednu šansu protivnici za break, napravila je jedan za vodstvo od 4:2 te mirno privela set prema kraju.

U sedmom gemu odlučujućeg, trećeg seta, hrvatska tenisačica napravila je break u sedmom gemu. Do kraja je bez većih problema, ili dopuštene break šanse, sačuvala prednost.

Bio im je ovo drugi međusobni dvoboj i prva pobjeda hrvatske tenisačice koja će za ulazak u polufinale turnira igrati protiv Ruskinje Elina Avanesjan koja je u tri seta bila bolja od Anne Blinkove.

WTA Berlin, osmina finala:
Donna Vekić - Jelena Ribakina 6:7 (1), 6:3, 6:4

FOTO: EPA/JAMES ROSS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!