Nogomet

Štimčeva Indija lakoćom do pobjede na startu prvenstva Južne Azije

Petar Jenjić • srijeda, 21.06.2023.
Štimčeva Indija lakoćom do pobjede na startu prvenstva Južne Azije
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Reprezentacija Indije je na startu prvenstva Južne Azije stigla do pobjede protiv Pakistana. Momčad Igora Štimca slavila je s visokih 4:0...

Indija je domaćin novog izdanja prvenstva Južne Azije, a danas je u Bangaloreu pred svojim navijačima uspješno krenula u obranu naslova osvojenog prije dvije godine.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Momčad koju vodi Igor Štimac slavila je s visokih 4:0 protiv reprezentacije Pakistana i tako bez većih poteškoća stigla do prva tri boda.

Junak susreta bio je najbolji strijelac u povijesti reprezentacije i igrač s najviše nastupa Sunil Chhetri koji je u prvom poluvremenu zabio dva gola, u 10. i 16. minuti, a u 74. još jedan za svoj hat-trick. Dva gola stigla su iz penala.

Pobjedu je potvrdio Udanta Singh u 81. minuti, a u igru je ušao svega pet minuta ranije. Do kraja se rezultat više nije promijenio.

Dodajmo da je Indija smještena u skupinu A gdje se još nalaze Kuvajt i Nepal. Kuvajćani su u prvom kolu slavili rezultatom 3:1, a dvije najbolje momčadi skupine igrat će u polufinalu protiv najboljih iz druge grupe u kojoj su: Libanon, Maldivi, Bangladeš i Butan.

Prvenstvo južne Azije, 1. kolo:
Indija - Pakistan 4:0

FOTO: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!