Nogomet

Skočić: 'Nije problem sustava, nego pogrešaka obrane'

Petar Jenjić • srijeda, 21.06.2023.
Skočić: 'Nije problem sustava, nego pogrešaka obrane'
Foto: Pixsell

S nekim dijelovima utakmice mogao je biti zadovoljan izbornik U-21 reprezentacije Dragan Skočić, ali s mnogima i nije. To se prvenstveno odnosi na obrambeni segment...

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine poražena je od Ukrajine na startu Europskog prvenstva rezultatom 2:0. Nakon igrača, utakmicu je prokomentirao i izbornik Dragan Skočić.

Igraj na utakmice U-21 Europskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nakon prvog primljenog pogotka smo ih pritisnuli, 20 minuta nisu izašli iz 16 metara, jedino nam je ta tranzicija bila problem. Kad smo ih visoko stisnuli, lopta nam je svaki put prolazila, bili smo u problemima. Znamo da imamo problema u obrani, to nije nešto što nismo znali i prije prvenstva. Zadovoljan sam dijelovima utakmica, ali treba popraviti dosta toga. Mlada smo momčad, još su pred nama dvije utakmice."

Dva obrambena propusta iskoristili su Ukrajinci.

"Tu je mlada ekipa, 14 vrlo talentiranih igrača, a u obrani fali velik broj igrača koji je teško zamijeniti. Ne kažem da ovi koji su ovdje nisu za reprezentaciju, ali olako smo dobili golove. Bilo je dosta propusta. Dječje su nas bolesti koštale pa se nakon toga bilo teško vratiti. To mogu zamjeriti, iako pričam već dva mjeseca o tim problemima."

U subotu je na rasporedu dvoboj sa Španjolcima.

"Momke trebamo vratiti u život i dati sve od sebe da dobijemo sljedeće dvije. Naučili smo puno, bilo je dobrih stvari za koje se možemo uhvatiti. Ne mogu sada reći što ću mijenjati, ali poštivamo Španjolsku i možemo se vratiti."

Lukas Kačavenda igrao je do 58. minute, iako je već ranije pokazivao znakove ozljede, a zatim i da može nastaviti.

"Odlučio sam ga ostaviti u igri, cijelu utakmicu igrali smo 4-3-3, pričalo se puno o sustavu, a stvar je dinamike. Nije tu problem sustava, nego grešaka obrane. To znamo i pokušat ćemo poboljšati."

Dion Drena Beljo do prije dva dana bio je sa seniorskom reprezentacijom u Nizozemskoj.

"Od Belje uvijek više očekujem, svi su mogli bolje. Nismo zabili, iako smo igrali dobro u napadu, no obrana je problem. Nekad se zabije, nekad ne, nekad imaš jednu priliku i pobijediš. Trudili smo se, no nije lako na postavljenu obranu", dodao je Skočić.

Photo: Eduard Vinatoru/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!